Levyarvio

Raaka-aine: Tuomittu (EP)

**1/2--
Youtube last.fm

Arvioi levyä:

Ohjeet/Säännöt levykommentointiin:
  1. Kirjoita kyseisestä levystä/arviosta/kommenteista.
  2. Vältä mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Yritä löytää uusi näkökulma, mitä muut eivät ole vielä löytäneet.
  4. Arvio tai sen kommentointi on yhden ihmisen mielipide. Mikäli olet eri mieltä, voit kriittisestikin kommentoida sitä tai vaikka arvioida levyn uudelleen. Muista kuitenkin perustella mielipiteesi.
Mitkä kommentit tullaan poistamaan:
  1. Vain muutaman sanan sisältävät kommentit.
  2. Kommentit, joissa on mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Kommentit, jotka toistavat aikaisempia kommentteja ja eivät näin ollen tuo mitään uutta.
  4. Tekstit, jotka eivät sisällä mitään kommentointia (esim. 'ihan mielettömän hyvä, osta levy, maailman paras bändi, rakastan eusebiusta, jee!!!!' -tyyppiset tekstit poistetaan).
Muista: Tämä on mahdollisuus piileville kriitikoille astua esiin.
Tähdet:  Muista, että keskivertolevy on **1/2 tai ***. Vain aniharva levy on ***** tai 1/2.
Arviosi:

Halutessasi voit käyttää tekstissäsi myös seuraavia HTML -merkkejä:
<b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

Kommenttien keskiarvo: ***--

walbu kommentoi 27.09.2006:
Pisteet: ***--
Lahtelainen Raaka-aine vääntää suomenkielistä grunge/punk-tyylistä musiikkia Apulannan vanhemman tuotannon hengessä. Kappaleiden henki on sen mukainen. Pahaa oloa tunnetaan ja patoutumia puretaan. Raaka-aine on ollut olemassa noin 11 vuotta ja se kuuluu soundissa. Se on hiottua, hyvää ja kitaroita ei säästellä, niin kuin ei pidäkään. Rummut saavat hyvin hiottua ja turhaa kikkailua välttävää kuritusta. Vain basso tuntuu hukkuvan kaiken kitaramassan ja rumpujen paukkeen alle, joten sitä kannattaisi nostaa ylös enemmän, vain taustahuminasta.Miellyttävä on myös nokkamies Aapo Kaskisen fraseeraus. Pelkäsin ummetuksesta kärsivää grungetulkintaa, mutta sainkin hillittyä ja siten voimakasta ärähtelyä. Suurin osa pahimmista Ismo Alanko –maneereista on karsittu pois (muutamaa äeeyyy-vokaalivenytystä lukuun ottamatta) ja Kaskisen ääni soi karheana ja vakuuttavana. Suurin ongelma yhtyeeltä löytyykin sanoituspuolesta. Niin kauan, kun lauletaan seuraavilla lyriikoilla, on jokin pielessä: ”Taas on minun mieleni musta. / Taidan potea masennusta. / Tahtoisin kerrankin olla rautaa, / mutta mä kaivan itselleni hautaa.” Niin kauan, kun ei kuuntele sanomaa, kaikki menee hyvin, mutta ajatuksella tekstien tonkiminen aiheuttaa pahaa punastumista kuuntelijassa, ja se on ongelmallista suomenkielisen yhtyeen tapauksessa.Yksi toivomus minulla vielä olisi, liittyen levyjen arvosteluun yleensä. Eli olisi kivaa, jos saatekirjeestä tehtäisiin… noh, sanotaan, että oikoluku olisi paikallaan. Saatekirjeen mukaan ”Keväällä 2006 ilmeityi uusin tuotos ’Tupmittu’ EP.” Bändille vinkiksi, että professionaalinen vaikutelma syntyy myös oikeinkirjoituksesta.Mikko Lamberg

Artistihaku
Artisti

Raaka-aine

Levyarviot