Levyarvio

Matti Helimo: Blogi

*----
Youtube last.fm

Arvioi levyä:

Ohjeet/Säännöt levykommentointiin:
  1. Kirjoita kyseisestä levystä/arviosta/kommenteista.
  2. Vältä mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Yritä löytää uusi näkökulma, mitä muut eivät ole vielä löytäneet.
  4. Arvio tai sen kommentointi on yhden ihmisen mielipide. Mikäli olet eri mieltä, voit kriittisestikin kommentoida sitä tai vaikka arvioida levyn uudelleen. Muista kuitenkin perustella mielipiteesi.
Mitkä kommentit tullaan poistamaan:
  1. Vain muutaman sanan sisältävät kommentit.
  2. Kommentit, joissa on mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Kommentit, jotka toistavat aikaisempia kommentteja ja eivät näin ollen tuo mitään uutta.
  4. Tekstit, jotka eivät sisällä mitään kommentointia (esim. 'ihan mielettömän hyvä, osta levy, maailman paras bändi, rakastan eusebiusta, jee!!!!' -tyyppiset tekstit poistetaan).
Muista: Tämä on mahdollisuus piileville kriitikoille astua esiin.
T√§hdet:  Muista, ett√§ keskivertolevy on **1/2 tai ***. Vain aniharva levy on ***** tai 1/2.
Arviosi:

Halutessasi voit käyttää tekstissäsi myös seuraavia HTML -merkkejä:
<b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

Kommenttien keskiarvo: **1/2--

Qsine kommentoi 16.12.2009:
Pisteet: **---
Naiivi, radiosoittokelpoinen latteuksien ja puoliriimien riemujuhla, jossa on kuultavissa sekä lastenmusiikin että Mikko Alatalon 80-luvun yhteiskuntakriittisen kauden vivahteita.
Pasi74 kommentoi 17.12.2009:
Pisteet: ****1/2
Matti Helimon kotisivuilta olevan linkin kautta päädyin tälle sivustolle ja luin raivoisan kritiikin, joka lupasi paljon enemmän, kuin mitä sitten levyllä itse asiassa oli. Kuuntelin levyn näytteet useamman kerrankin ja luin lyriikat, enkä tunnistanut biiseistä Ekblomin löytämiä surkeuksia. Pettymys. Näkökulmat ovat teksteissä kyllä melko kapeita, mutta en tiedä, miten ne tuon tyyppisissä konteksteissä, missä levyn kappaleissa liikutaan, voisivat olla yksittäisten kappaleiden kohdalla moninaisempia. Artistin kotisivuilla luki idean olleenkin tehdä moninaisia sovituksia monenlaisista, ennen popmusiikissa käsittelemättömistä aihealueista. Ei se, että on urheiluaiheisella singlellä myynyt kultaa tee automaattisesti sisällöstä huonoa, vaikka se saattaisikin ärsyttää.

Ns. vakavista aiheista laulaminen, ja vielä suomeksi, saattaa olla usein turmiollista, etenkin ellei ole nimeä entuudestaan, kuten tässä tapauksessa. Sotasyyllisyysasiasta Ekblom ei taida tietää paljoakaan, mikä on sinänsä sääli. Itse pidin nimenomaan väliosan dramaattisesta sello-viulu jousisovituksesta enkä kokenut tekstiä kantaaottavana, pikemminkin historian kertauksena. Se, että Ekblom ampui arvioissaan noin pahasti yli, laukaisi vastareaktion ja itse asiassa pidin levystä kerta kerran jälkeen enemmän. Mielenkiintoista.
jani_e kommentoi 18.12.2009:
Pisteet: *----
Moi Pasi,

en kai missään kohdassa väittänyt että pelkkä urheiluaihe tekisi sisällöstä huonoa? Johan sen pitäisi ilmetä siitä Janne Ojasen nimen mainitsemista seuraavassa virkkeessä. Mutta tuosta sotasyyllisyysasiasta, oletan että oletuksesi siitä etten tunne historiaa johtuu vääryys-sanan ympärille laittamistani heittomerkeistä? Niin kauan kuin (sota)voittajat kirjoittavat historiaa, ei suomalaisten sotasyyllisyystuomioissakaan ollut mitään väärää (vaikka saahan asiasta sitäkin mieltä olla). Helimon itkuvirsi aiheesta saa sen kuitenkin kuulostamaan siltä - ainakin huomattavasti enemmän kuin pelkkien historiallisten tosiasioiden luettelulta.
Artistihaku
Artisti

Matti Helimo

Levyarviot