Levyarvio

Garbo: Revolucination

***1/2-
Youtube last.fm

Arvioi levyä:

Ohjeet/Säännöt levykommentointiin:
  1. Kirjoita kyseisestä levystä/arviosta/kommenteista.
  2. Vältä mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Yritä löytää uusi näkökulma, mitä muut eivät ole vielä löytäneet.
  4. Arvio tai sen kommentointi on yhden ihmisen mielipide. Mikäli olet eri mieltä, voit kriittisestikin kommentoida sitä tai vaikka arvioida levyn uudelleen. Muista kuitenkin perustella mielipiteesi.
Mitkä kommentit tullaan poistamaan:
  1. Vain muutaman sanan sisältävät kommentit.
  2. Kommentit, joissa on mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Kommentit, jotka toistavat aikaisempia kommentteja ja eivät näin ollen tuo mitään uutta.
  4. Tekstit, jotka eivät sisällä mitään kommentointia (esim. 'ihan mielettömän hyvä, osta levy, maailman paras bändi, rakastan eusebiusta, jee!!!!' -tyyppiset tekstit poistetaan).
Muista: Tämä on mahdollisuus piileville kriitikoille astua esiin.
Tähdet:  Muista, että keskivertolevy on **1/2 tai ***. Vain aniharva levy on ***** tai 1/2.
Arviosi:

Halutessasi voit käyttää tekstissäsi myös seuraavia HTML -merkkejä:
<b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

Kommenttien keskiarvo: ***--

JariJ kommentoi 05.02.2004:
Pisteet: ***--

Garbo jatkaa uusien tanskalaisten rock-bändien nousua maailmankartalle. The Raveonettesin, Mew’n ja Kashmirin jalanjälkiä kelpaa seuratakin, mutta ilman niiden taustatukea tuskin monikaan Garboa edes huomaisi. Revolucinationilla ei pankkia vielä räjäytetä, sillä toisin kuin tunnetummat maanmiehensä, ei Garbo ole onnistunut kirjoittamaan levylleen kovinkaan montaa tarkastelua kestävää kappaletta. Sen sijaan Revolucinationin vahvuudet löytyvät mureassa äänimaailmassa ja erittäin timmissä soittopuolessa. Yksinkertaisiin biiseihin Garbolaiset ovat kehitelleet pieniä, mutta toimivia soitannollisia jippoja, jotka peittävät alleen paikoittaisen sisällöllisen onttouden. Erityismaininnan tällä saralla ansaitsee laulava bassotaiteilija Tomas Høffding, jonka juoksutukset ja rytmikuviot seikkailevat välillä jazzin puolella.


Levyn alku on lupaava. Kiireettömällä tremololla käynnistyvä Reservations kasvaa loppuaan kohti vallattomaksi sooloilumyräkäksi, jonka ulkopuolinen tuottaja olisi varmasti saksinut pois. Onneksi Garbon heput ovat Tanskanmaalla saavuttaneet sen verran kovan aseman, että heidän on annettu itse kantaa Revolucinationin tuotantovastuu. Kun Garbon verevää tuotantojälkeä vertaa saman puljun kotimaisiin vetureihin, The Rasmukseen ja 22-Pistepirkkoon, on ero huomattava – ja valitettavasti tanskalaisten eduksi. Myös singlelohkaisu Won’t Be In Your Way sykkii hyvällä intensiteetillä, mutta sitten levy lässähtää. Garbon ideakaivon kuivumisesta kertoo kahteen kertaan esitetty Quiet Is The New Loud-tylsimys ja ponnettomat balladit Butterflyn tyyliin. On todellinen harmi ettei Revolucinationin veto kestä loppuun asti, sillä Garbon hullunkiiltoisista silmistä paistaa selkeä lahjakkuus.
Artistihaku
Artisti