Levyarvio

Dream Theater: Train Of Thought

****1/2
Youtube last.fm

Arvioi levyä:

Ohjeet/Säännöt levykommentointiin:
  1. Kirjoita kyseisestä levystä/arviosta/kommenteista.
  2. Vältä mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Yritä löytää uusi näkökulma, mitä muut eivät ole vielä löytäneet.
  4. Arvio tai sen kommentointi on yhden ihmisen mielipide. Mikäli olet eri mieltä, voit kriittisestikin kommentoida sitä tai vaikka arvioida levyn uudelleen. Muista kuitenkin perustella mielipiteesi.
Mitkä kommentit tullaan poistamaan:
  1. Vain muutaman sanan sisältävät kommentit.
  2. Kommentit, joissa on mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Kommentit, jotka toistavat aikaisempia kommentteja ja eivät näin ollen tuo mitään uutta.
  4. Tekstit, jotka eivät sisällä mitään kommentointia (esim. 'ihan mielettömän hyvä, osta levy, maailman paras bändi, rakastan eusebiusta, jee!!!!' -tyyppiset tekstit poistetaan).
Muista: Tämä on mahdollisuus piileville kriitikoille astua esiin.
Tähdet:  Muista, että keskivertolevy on **1/2 tai ***. Vain aniharva levy on ***** tai 1/2.
Arviosi:

Halutessasi voit käyttää tekstissäsi myös seuraavia HTML -merkkejä:
<b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

Kommenttien keskiarvo: ****1/2

laurelia kommentoi 24.12.2004:
Pisteet: ****1/2
Myönnän, etten ole kuunnellut montaakaan Dream Theaterin levyä, mutta niistä muutamista tämä on ehdottomasti parhain. Levyn jokaisen biisin melkein jokainen sävel tempaa mukaansa ja tätä jaksaa kuunnella kerta kerran jälkeen ja päivästä toiseen siltikään kyllästymättä.

Vaikka onkin varmaan ihan hyvä juttu, että ihmiset osaavat soittaa hyvin ja nopeasti sekä hyvin nopeasti, en ole oikein tällaisten tilutusten ystävä jota bändi harrastaa paljon. Erittäin kuunneltavasta levystä kuitenkin neljä ja puoli tähteä.
Nimetön kommentoi 29.12.2004:
Pisteet: ****-
Hyvä levy, mutta huonompi kuin aiemmat Dream Theaterin tuotokset. Stream of Consciousness on loistava, ja muutkin ovat hyviä, mutta eivät yllä aikaisemman DT:n tasolle. Mutta kaikenkaikkiaan hyvä levy, jokaiselle joka Dream Theateristä pitää, suosittelen.
Nimetön kommentoi 30.03.2005:
Pisteet: *****
Viisi tähteä kaikille Dream Theaterin levyille. Dream Theaterissa parasta on se, että osataan tehdä erilaisia levyjä. Kaikki toimii hienosti ja kyllä huomaa, että porukka on täynnä ammattilaisia. Kannattaa ostaa Live At Budokan DVD -levy, niin näkee kuinka niitä instrumentteja käsitellään. Portnoy on tehnyt paljon hommaa koko yhtyeen eteen ja se näkyy. Ei ihme, että Dream Theaterin musiikkia sanotaan yleisesti ottaen muusikkojen musiikiksi.
FrozenMoon kommentoi 01.10.2005:
Pisteet: *****
Raskaampi Dream Theater. Selvästi levy on ottanut vaikuteita Metallicasta. Dream Theater on aina ollut hyvä yhdessä asiassa, kaikessa. Musiikillisesti ja maailman laajuisesti paras progressiivinen metal/rock yhtye. Levyssä on ainoa, mutta ei alentava miinus se, että kappaleita on liian vähän. 7 kappaletta on aika vähän, mutta silti suurin osa kappaleista on yli 10 minuuttisia, että ei ole kyseessä lyhyt levy. Levyn kolme parasta kappaletta ovat Endless Sacrifice, Stream Of Consciousness ja In The Name Of God, tämä ei tarkota sitä, että muut olisivat huonoja, vaan muutkin ovat helvetin hyvää kuunneltavaa ja mukaansa tempaavia. kyllä tästä levystä olisi voinut tiivistää sen yli 70 minuuttisen, mutta ei tämän levyn lopputulos ole muuta kuin kiitettävä.
opti kommentoi 15.11.2005:
Pisteet: ***--
Dream Theater vaihtoi tällä albumilla astetta metallimpaan suuntaan ja menetti mielestäni samalla tietynlaista irtonaisuutta. Toki tältäkin albumilta löytyy todella tarttuvaa tavaraa kuten erittäin toimiva avausraita "As I Am". Petruccin soittotaidoista saadaan hieman tiukempi näyte päätöskappaleessa "In The Name Of God".

Pakko kuitenkin myöntää, että tämä albumi oli se, joka muodostui henkilökohtaisesti hienoiseksi pettymykseksi. Toisaalta täytyy nostaa hattua, että äijät eivät ole jumiutuneet musiikillisesti paikalleen, vaan jokainen albumi on ollut toisistaan poikkeava kokonaisuus.

Dream Theaterille on nykyään olemassa suomalainen forum osoitteessa http://octavarium.suddenlaunch3.com/
FrozenMoon kommentoi 26.03.2006:
Pisteet: *****
Ei ole riemulla rajaa, kun Dream Theater päättää polkaista sellaisen kiekon, että oksat pois. Kappale materiaali on mammuttimaista, mutta kun levyä on kuunnellut monia kertoja läpi, niin sitä haluaa vain lisää. Levyn seitsemästä kappaleesta viisi ovat yli kymmenen minuuttisia ja täynnä uusia muhkeita ideoita. Ensimmäistä kertaa Dream Theaterin historiassa ilmenee samoja metallisia vivahteita, joita kuulee Metallican vanhoissa kappaleissa.
Levy pyörähtää käyntiin mukavalla ja samalla hienolla live kappaleella As I Am ja jatkuu räväkkäästi alkavalla This Dying Soulilla. Endless Sacrifice on muita rauhallisempi kappale niin lyriikoiltaan kuin koko kulustaan. Kappale Honor Thy Father kertoo huonosti hommaansa hoitaneesta isästä ja muutenkin koko kappale on levyn paras kappale. Vacant on näitä Dream Theaterin uran pieniä raitoja, jotka toimivat omalla tavallaan. Stream Of Consciousness on progepoikien eräitä instrumentaali kappaleita, jotka täytyy mainita heti ensimmäisten joukossa. Viimeinen raita In The Name Of God toi vähän uskonnollisia piirteitä Dream Theaterin uralle ja muutenkin loistavimpia pitempiä raitoja koko uralla.
Livenä kappaleet ovat täyttä timanttia. Live At Budokan DVD:llä ne ovat vallan mainioita keikkaraitoja ja toivoisin niitä tulevan seuraaviin livetaltiointeihin.
Train Of Thought on monella tavalla yksi Dream Theaterin parhaimpia kiekkoja. Tietysti pakko on mainita se, että se taito pitää kappaleet koossa, vaikka tyyli muuttuu joka levyllä. Olisi pieniä yksityiskohtia voinut hioa hieman levyn miltei täydelliseksi, mutta ei siitä mihinkään enää pääse. Levyllä tuntuu olevan loppujen lopuksi liian vähän kappaleita. Levy tuntuu kaikille aluksi mahdottomuudelta kuunneltavaksi. Ei olisi ollut pahitteeksi tiivistää levyä reilut 60 minuutista 75 minuuttiin, mutta luulen, että se tuo reilu 60 minuuttinen albumin pituus on tarpeeksi elegantti.

Tämä on uusi versio ensimmäisestä arvostelusta.
Artistihaku
Artisti

Dream Theater

Levyarviot

Livearviot