Levyarvio

Goodnight Monsters: The Brain That Wouldn’t Die

*1/2---
Youtube last.fm

Arvioi levyä:

Ohjeet/Säännöt levykommentointiin:
  1. Kirjoita kyseisestä levystä/arviosta/kommenteista.
  2. Vältä mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Yritä löytää uusi näkökulma, mitä muut eivät ole vielä löytäneet.
  4. Arvio tai sen kommentointi on yhden ihmisen mielipide. Mikäli olet eri mieltä, voit kriittisestikin kommentoida sitä tai vaikka arvioida levyn uudelleen. Muista kuitenkin perustella mielipiteesi.
Mitkä kommentit tullaan poistamaan:
  1. Vain muutaman sanan sisältävät kommentit.
  2. Kommentit, joissa on mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Kommentit, jotka toistavat aikaisempia kommentteja ja eivät näin ollen tuo mitään uutta.
  4. Tekstit, jotka eivät sisällä mitään kommentointia (esim. 'ihan mielettömän hyvä, osta levy, maailman paras bändi, rakastan eusebiusta, jee!!!!' -tyyppiset tekstit poistetaan).
Muista: Tämä on mahdollisuus piileville kriitikoille astua esiin.
Tähdet:  Muista, että keskivertolevy on **1/2 tai ***. Vain aniharva levy on ***** tai 1/2.
Arviosi:

Halutessasi voit käyttää tekstissäsi myös seuraavia HTML -merkkejä:
<b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

Kommenttien keskiarvo: ***1/2-

mika-marko kommentoi 24.01.2006:
Pisteet: ***1/2-
kuulkaas nyt herra kylmälä.
satun omistamaan kyseisen levyn ja minusta se on varsin virkistävä tuttavuus. olen erimieltä siitä, että jos ei osaa laulaa, soittaa tms. ei pitäisi musisoida ollenkaan. minusta kaikilla on oikeus musiikkiin. sitäpaitsi - ei ne laulut levyllä nyt niin huonoja ole. ja pitäisikö myös flaming lipsin näin ollen välttää korkeita säveliä laulumelodioissaan?

no, mielipideasioita mutta minusta noin jyrkkä kanta ammattimaisuuden puolesta on hieman pelottava, arvon herra kylmälä.
JariJ kommentoi 25.01.2006:
Pisteet: ***--
Jäin miettimään mitä edellinen kommentoija tarkoitti lauseella: "ja pitäisikö myös flaming lipsin näin ollen välttää korkeita säveliä laulumelodioissaan?" no, ehkä se oli vain irrallinen heitto, sillä Goodnight Monstersilla ja Flaming Lipsillä ei musiikillisesti ole mitään yhteneväisyyksiä. Jos realistisemmin ajatellaan, GM:n musasta tulee itselleni lähimmin mieleen kotoiset Ultrasport ja Harry Hunks, hieman selvemmin lo-fi-soundeilla toki.

On totta että Goodnight Monstersin levy on vielä varsin raakaa tavaraa, mutta hyviäkin hetkiä löytyy, esim. I Was A Teenage Soldier
mika-marko kommentoi 25.01.2006:
Pisteet: *****
parahin jari,
tarkoitin vain että wayne coynellakin välillä menee laulu aika ohueksi ylärekisterissä operoidessa. meinasin että pitäisiköhän hänenkin sitten olla laulamatta korkealta. enemmän puhuin ihan yleisesti siitä, ettei musiikkia nyt mielestäni voi ajatella noin että jos ei ole ammattimainen tai superosaava niin ei sais tehdä. eli en mitenkään lähtenyt vertaamaan tai oikeastaan ees puhunu goodnite monstersista vaan ihan yleisesti vaan. lips oli esimerkki.
peace out kaikille! :)
JariJ kommentoi 25.01.2006:
Pisteet: ***--
Ok, olen kanssasi aivan samaa mieltä siitä että musiikki ei missään nimessä saa olla pelkästään ammattilaisten tai superosaajien yksinoikeutta. Jos näin olisi asian laita, maailma olisi jäänyt monesta merkittävästä teoksesta paitsi.
OttoK kommentoi 26.01.2006:
Pisteet: *1/2---
Tarkoitukseni ei ollut tietenkään kieltää tai mustamaalata niitä, joilla ei ole ammattiin 15 vuoden pohjakoulutusta, mutta omasta mielestäni nykyisen ylilaajan musiikkitarjonnan seasta on erotettava jyvät akanoista. Ei voida vain todeta kaikkea, joko hyväksi tai pahimmissa tapauksissa edes musiikiksi, miettimättä onko levy hyvin toteutettu tai loppuun asti harkittu.

Musiikki kuuluu tästäkin huolimatta kaikille koulutuksesta huolimatta. Parhaana ja klassisimpana esimerkkinä toimii tietenkin punk. Ammattitaito puuttuu täysin, mutta kyseisessä genressä se on pikemminkin sääntö, ja silti sanoma ja energia välittyvät hyvin. Tämän levyn kohdalla niin ei taas ollut. Levyllä oli soitettu heikosti moneen otteeseen, mutta sitä ei oltu kompensoitu millään muulla, kuten vaikkapa energisyydellä tai vahvoilla sanoituksilla. Joten minun mielestäni kokonaisuus oli näin ollen aika heikko, vaikka oli siellä muutama uudelleen kuunneltavakin biisi.
MrBeaver kommentoi 03.02.2006:
Pisteet: ****-
Mielestäni Goodnight´Monstersien tuotoksesta käy selkeästi ilmi, että tässä on lähdetty marssimaan vasten valtavirtaa. Tästä kavereille yksi hatunnosto.
"The brain that wouldn´t die" sisältää myös useita kourallisia kelpo melodioita ilman turhia soittotaidon maksimaalista näyttöä, jotka yhdessä tuovat levyyn miellyttävän pirteän huumorivivahteen, jota ilman ei yksikään levy nouse top 10 listalleni. Tästä toinen hatunnosto.
Levyllä saattaa toki lyyriseen puoleen keskittyvä kuuntelija kuulla joitain jokseenkin keskinkertaisia sanoituksia. En kuitenkaan usko, että Goodnight Monsters pyrkii debyytillään tuomaan viestiään kuuntelijalle laulettujen sanojen tarkoituksen muodossa. Lähinnä luulen levyn olevan vastaisku mainstream-tuutista tulevaa musiikkimateriaalia vastaan. Levy kuulostaa aidosti ihmisten tekemältä, eikä siihen ole sotkettu tuottamisen kaupallista hajua. Tämä levy luo mielestäni omalaatuisuudellaan uskoa ensimmäisiä kitarasointujaan nypläävän pikkurokkarinkin tulevaisuuteen. Tämän palkitsen kolmannella hatunnostolla.

Tietynlaista kokonaisuuden hallintaa toivoisin kuitenkin kuulevani hieman enemmän tulevilla äänitteillä, joita jään innolla odottamaan.
mape kommentoi 09.01.2009:
Pisteet: ****-
pääasia on, ett musa toimii.
omaperäisyyttä löytyy sopivasti, joten eipä huku massaan.

Tyypit on soittanut ilmeisesti jo monii vuosia, joten nyt lo-fi on siis tyylikysymys. eikä taidon puutetta..
lippu korkialla!
Artistihaku
Artisti