Levyarvio

Sonic Youth: The Destroyed Room – B-sides And Rarities

***--
Youtube last.fm

Arvioi levyä:

Ohjeet/Säännöt levykommentointiin:
  1. Kirjoita kyseisestä levystä/arviosta/kommenteista.
  2. Vältä mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Yritä löytää uusi näkökulma, mitä muut eivät ole vielä löytäneet.
  4. Arvio tai sen kommentointi on yhden ihmisen mielipide. Mikäli olet eri mieltä, voit kriittisestikin kommentoida sitä tai vaikka arvioida levyn uudelleen. Muista kuitenkin perustella mielipiteesi.
Mitkä kommentit tullaan poistamaan:
  1. Vain muutaman sanan sisältävät kommentit.
  2. Kommentit, joissa on mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Kommentit, jotka toistavat aikaisempia kommentteja ja eivät näin ollen tuo mitään uutta.
  4. Tekstit, jotka eivät sisällä mitään kommentointia (esim. 'ihan mielettömän hyvä, osta levy, maailman paras bändi, rakastan eusebiusta, jee!!!!' -tyyppiset tekstit poistetaan).
Muista: Tämä on mahdollisuus piileville kriitikoille astua esiin.
Tähdet:  Muista, että keskivertolevy on **1/2 tai ***. Vain aniharva levy on ***** tai 1/2.
Arviosi:

Halutessasi voit käyttää tekstissäsi myös seuraavia HTML -merkkejä:
<b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

Kommenttien keskiarvo: ****-

airplanes kommentoi 30.01.2007:
Pisteet: ****-
Sonic Youthin debyyttieepeen uudelleenjulkaisun kansilehdissä yhtyeen aikaisin tukija ja innoittaja Glenn Branca hehkuttaa: "Sonic Youth, the first band in the History of Rock to make it all the way without selling out". Sell-out-termin heittäminen joka suuntaan bändin saadessa enemmän suosiota (oli kyseesssä sitten Disco Ensemble tai Sonic Youth) on ehkä turhinta, mitä punk- ja indieporukoiden ahdasmielisimpien nirppanokkien keskuudessa harrastetaan, mutta Brancan sitaatissa on kieltämättä perää, etenkin kun tarkastelee Sonic Youthin katalogia, tai vaikka pelkästään uutta harvinaisuuskokoelmaa, The Destroyed Room.

Sonic Youthin vankka tausta New Yorkilaisessa underground-taiteessa on näkyvää yhtyeen jokaisella julkaisulla, joskin ehkä vain kansilehdissä tai sanoituksissa. Yhtyeen asenteellisuuteen on sen alusta asti kuulunut vahva omatoimisuus, tapa tehdä asioita itse omalla tavallaan. Tämä on myös The Destroyed Roomin tapauksessa tärkeä seikka. Levy koostuu bändin valitsemista b-puolista ja harvinaisuuksista. Kansiteksteissä mainitaan valintojen olevan kappaleita, jotka yhtyeen itsensä mielestä tuovat enemmän esille sonic youthin taiteellisempaa puolta (tätä Jari Jokirinne ei edes arvostelussaan maininnut, vaikka koko levyn olemassaolo perustuu tähän faktaan). Spontaanius ja improvisaatio ovat tässä tapauksessa avainsanoja, ja turhahan sitä on mennä väittämään ettei samaa tapahtuisi yhtyeen pitkäsoitoillakaan (kuten myös kokoelmalla löytyvä The Diamond Sea osoittaa).

The Destroyed Roomin henkeä valottaa varmasti kansitekstien lukeminen, joissa annetaan selkoa kokoelman eri kappaleiden taustoille. Kyseessä on yksinomaan sitä spontaania ja hetkellistä soittoa ja äänimaiseman ja tunnelman luomista, joka tuotti Sonic Youthin alkuajan junnailun. Tyyliä voisi kuvailla eräänlaisena musiikillisenä vastineena esimerkiksi Jack Kerouacin ja Allen Ginsbergin spontaanille Beat-kirjallisuudelle (liekö ihme, kun molemmat kuuluvat yhtyeen kirjallisiin esikuviin).

Hiveleekö Sonic Youthin välittömyys kuulijan korvia riippuu kuulijasta, mutta myös hieman kuulijan asenteesta. Sonic Youthia en lähitsi Jokirinteen tavoin haukkumaan vastarannankiiskeiksi, koska yhtyeen asenne musiikin tekemiseen on mitä on. Tähän tuskin Carlingsin muodikkaat Goo-paidat voivat vaikuttaa, vaikka kuinka paljon hipsteriarvoa Sonic Youthilla olisi.

Kutakuinkin The Destroyed Room on kokoelma rehellistä ja spontaania musiikkia, täysin yhtyeen omin ehdoin tuotettua ja soitettua. Turha tässä on natista, meille tarjoiltiin puoli vuotta sitten kuitenkin Sonic Youthin mittakaavassa tyylipuhdas pop-levy (Rather Ripped), eiköhän sieltä löydy keskivertokuulijallekin jotain mukavaa, eikä edeltäjä Sonic Nursekaan millään tavoin huono tapaus ollut.
Artistihaku
Artisti

Sonic Youth

Levyarviot

Klassikko

Livearviot