Levyarvio

Prince: Planet Earth

***--
Youtube last.fm

Arvioi levyä:

Ohjeet/Säännöt levykommentointiin:
  1. Kirjoita kyseisestä levystä/arviosta/kommenteista.
  2. Vältä mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Yritä löytää uusi näkökulma, mitä muut eivät ole vielä löytäneet.
  4. Arvio tai sen kommentointi on yhden ihmisen mielipide. Mikäli olet eri mieltä, voit kriittisestikin kommentoida sitä tai vaikka arvioida levyn uudelleen. Muista kuitenkin perustella mielipiteesi.
Mitkä kommentit tullaan poistamaan:
  1. Vain muutaman sanan sisältävät kommentit.
  2. Kommentit, joissa on mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Kommentit, jotka toistavat aikaisempia kommentteja ja eivät näin ollen tuo mitään uutta.
  4. Tekstit, jotka eivät sisällä mitään kommentointia (esim. 'ihan mielettömän hyvä, osta levy, maailman paras bändi, rakastan eusebiusta, jee!!!!' -tyyppiset tekstit poistetaan).
Muista: Tämä on mahdollisuus piileville kriitikoille astua esiin.
Tähdet:  Muista, että keskivertolevy on **1/2 tai ***. Vain aniharva levy on ***** tai 1/2.
Arviosi:

Halutessasi voit käyttää tekstissäsi myös seuraavia HTML -merkkejä:
<b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

Kommenttien keskiarvo: ***1/2-

arvostelija kommentoi 17.08.2007:
Pisteet: ***--
Siinä missä Musicology ja 3121 olivat pääpiirteittäin loistava comeback ja molemmat arvioltaan neljän tähden luokkaa, on Planet Earth hieman taantunut jatke ja siinä mielessä pettymys. Sillä ei ole Black Sweatin, Musicologyn ja Cinnamon Girlin kaltaisia helmiä, vaan tasaisen hyvää materiaalia alusta loppuun saakka. Kun Prince on kuitenkin tehnyt esimerkiksi levyt nimeltä Purple Rain ja Sign "o" the Times, sekä biisejä kuten When Doves Cry, Kiss, Little Red Corvette, Purple Rain, Sign "o" the Times ja Sexy MF, ei Planet Earthin ansioita juuri osaa arvostaa. Levy ei ole verrannollinen 80-luvun mestariteoksiin, mutta ei sitä silti huonoksi voi sanoa. Syystäkin neroksi tituuleerattu Prince tekee Planet Earthin kaltaisen levyn varmaan unissaankin ja sen takia sille ei voi antaa enempää kuin kolmea tähteä, mutta jonkun bändin debyyttinä levy voisi saada neljäkin tähteä. Prince nosti 80-luvun julkaisuillaan itsensä omalle tasolle niin, että Princen asteikko on erilainen kuin muiden. Jos haluat tutustua Princeen, osta Purple Rain, Sign "o" the Times, 1999, Parade tai joku muu Princen 80-luvun mestariteos. Ne ovat viiden tähden levyjä, Planet Earth kolmen.
Jukka kommentoi 17.08.2007:
Pisteet: ***1/2-
"Jättimäisestä piisireservistään tämä pikkupaholainen (nyk.enkeli) lohkaisee vähän väliä täysin kryptillisiä plattoja, joiden kohdalla ei pysty käyttämään termiä ”kokonaisuus”."

Näin väittää Janne Kuusinen. Tämä voi ihan hyvin päteäkin moniin Princen 90-luvun levyihin, mutta hankkikaapa käsiinne vaikkapa levyt Purple Rain (1984), Sign "o" the Times (1987) ja Parade(1986). Esimerkiksi nuo ovat kaikkien standardien mukaan täydellisiä levyjä ja levykokonaisuuksia. Voi toki olla, että Kuusinen viittasi kommentillaan pikemminkin herran 90-luvun tuotantoon, mutta paksua hänen jorinansa silti on.

Mutta nyt ei ole tarkoitus puhua 80-luvun huipputöistä, vaan tuoreesta Planet Earthista. Albumilla on toki viitteitä esimerkiksi myös kasarikamaan, mutta väitän, että nyt- ainakin tunnelman puolesta- ollaan enemmän Love Symbolin (1992), Princen viimeisen mestariteoksen ja Gold Experiencen (1995), mielipiteet jakavan Symbol-levyn vuosissa eli varhais- ja keskiysärillä. NPG:n jäseniä onkin ollut mukana levynteossa, ja itseasiassa myös klassisen The Revolution-ryhmän Wendy ja Lisa. Materiaali on rock- ja pop-pohjaisempaa kuin 3121:lla ja keskiarvo hieman reilut kolmejapuol tähteä.
Artistihaku
Artisti

Prince

Levyarviot

Ajankohtaista