Levyarvio

Jason Lytle: Yours Truly, The Commuter

****-
Youtube last.fm

Arvioi levyä:

Ohjeet/Säännöt levykommentointiin:
  1. Kirjoita kyseisestä levystä/arviosta/kommenteista.
  2. Vältä mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Yritä löytää uusi näkökulma, mitä muut eivät ole vielä löytäneet.
  4. Arvio tai sen kommentointi on yhden ihmisen mielipide. Mikäli olet eri mieltä, voit kriittisestikin kommentoida sitä tai vaikka arvioida levyn uudelleen. Muista kuitenkin perustella mielipiteesi.
Mitkä kommentit tullaan poistamaan:
  1. Vain muutaman sanan sisältävät kommentit.
  2. Kommentit, joissa on mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Kommentit, jotka toistavat aikaisempia kommentteja ja eivät näin ollen tuo mitään uutta.
  4. Tekstit, jotka eivät sisällä mitään kommentointia (esim. 'ihan mielettömän hyvä, osta levy, maailman paras bändi, rakastan eusebiusta, jee!!!!' -tyyppiset tekstit poistetaan).
Muista: Tämä on mahdollisuus piileville kriitikoille astua esiin.
T√§hdet:  Muista, ett√§ keskivertolevy on **1/2 tai ***. Vain aniharva levy on ***** tai 1/2.
Arviosi:

Halutessasi voit käyttää tekstissäsi myös seuraavia HTML -merkkejä:
<b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

Kommenttien keskiarvo: ****1/2

kipinahepo kommentoi 18.07.2009:
Pisteet: ****1/2
Ymmärtääkseni Lytle todellakin oli vastuussa lähes kaikesta grandaddyn musiikista. Grandaddyn kitaristi Jim Fairchild on jossain haastattelussa maininnut että sophtware slumpin aikaan Lytle otti vielä ideoita vastaan musiikin suhteen, mutta sen jälkeen työskennellyt tiiviisti yksin omassa studiossaan. En tiedä mahtoiko Fairdhild yrittää ottaa hieman kunniaa soptware slumpista pönkittääkseen omaa soolo-uraansa... Jokatapauksessa yksi suuri syy grandaddyn hajoamiseen oli se, että Lytle oli ainoa joka eli musiikilla, koska oli tehnyt kaikki biisit. Automainoksessa käytetyn "nature anthem" -biisin palkkiorahat Lytle jakoi bändikavereilleen, hieno ele!. Mitään vakavaa grandaddyn hajoamiseen tuskin liittyi, bändi eli kuitenkin pitkän aikaa, äijät alkoivat olla jo "ikämiehiä", ja varmaan osa on hommannu "oikean" duunin, jotta elättää perheen, ja sitä rataa....
No joo, itse levyyn. Flying thru canyons oli ennakkoon kuultavissa pitkän aikaa Lytlen myspace-sivulla, ja biisiä tuli kuunneltua aina silloin tällöin. Kyseinen kappale edustaa osastoa hitaasti lämpiävä. Ja tällä hetkellä se on yksi levyn lempikappaleistani. Myös brand new sun oli kuultavissa jokusia viikkoja ennen levyn ilmestymistä .En oikein tiennyt mitä odottaa kun levy kolahti postiluukustani alas. Toivoin parasta, ja pelkäsin pahinta. Ensikuuntelujen jälkeen levy tuntui kovin tasapaksulta, neutraalilta, iha jees-levyltä. Kuitenkin pari biisiä nousi ylitse muiden. Birds encouraged him, jossa Lytle laulaa välillä tavallista matalammalta, ja edellä mainuttu flyin thru canyons. Biisissä on hienoa nostetta ja välillä todella tuntuu että itsekkin leijailisi jossain kanjonien päällä..!
Pikku hiljaa muutkin kappaleet alkoivat herätä eloon. Aloitus-kaksikko "yours truly, the commuter" ja "brand new sun", jotka alkuun kuullostivat lähinnä tylsiltä yrityksiltä tehdä "hitti", kuullostavat tällä hetkellä jo paljon paremmilta! Eikä loputkaan biisit petä! En keksi loppujen lopuksi levystä mitään huonoa sanottavaa, no, tottakai täysosumia olisi voinut olla muutama lisää. Mutta jokainen kappale sopii hyvin kokonaisuuten ja on, mikä tärkeintä, erittäin kuuntelukelpoisia.
Ekan puolen huippuhetkeksi kohoaa "I Am Lost (And the Moment Cannot Last)" ja tokapuolelta löytyy varsinainen superbiisi-kolmikko. "Rollin' Home Alone", "You're Too Gone" ja "Flying thru Canyons" ovat silkaa mannaa Lytlen musiikin ystäville! Tämän hetkinen lemppari-biisi on kyseisen kolmikon keskimmäinen "you're too gone", jonka aloitus sanat kaikessa yksinkertaisuudessaan ja merkitsemättömyydessään tuntuvat ehkä juuri siksi niin hyviltä.

"Remember when we built a good fire
Then we watched it burn down
Battling sleep, tangled in wire
Surrounded in sound"

Yhteenvedoksi sanon että tässä on parasta Lytleä sitten Slumpin ja Sumdayn. Toistaiseksi yksipuolinen (lähetin Lytlelle kaveri pyynnön facebookista!vastausta odotellaan...)rakkaus-suhteeni Lytleen jatkuu vahvana grandaddyn poismenosta huolimatta. Kyseessä on aikamme lahjakkaimpiin lukeutuvan kaverin mahtava levy, ja on lupa odottaa lisää samaa herkkua tulevina vuosina! Suosittelen!
Artistihaku
Artisti

Jason Lytle

Levyarviot

Livearviot