Levyarvio

Jussi Kinnunen: Musta poppi

**---
Youtube last.fm

Arvioi levyä:

Ohjeet/Säännöt levykommentointiin:
  1. Kirjoita kyseisestä levystä/arviosta/kommenteista.
  2. Vältä mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Yritä löytää uusi näkökulma, mitä muut eivät ole vielä löytäneet.
  4. Arvio tai sen kommentointi on yhden ihmisen mielipide. Mikäli olet eri mieltä, voit kriittisestikin kommentoida sitä tai vaikka arvioida levyn uudelleen. Muista kuitenkin perustella mielipiteesi.
Mitkä kommentit tullaan poistamaan:
  1. Vain muutaman sanan sisältävät kommentit.
  2. Kommentit, joissa on mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Kommentit, jotka toistavat aikaisempia kommentteja ja eivät näin ollen tuo mitään uutta.
  4. Tekstit, jotka eivät sisällä mitään kommentointia (esim. 'ihan mielettömän hyvä, osta levy, maailman paras bändi, rakastan eusebiusta, jee!!!!' -tyyppiset tekstit poistetaan).
Muista: Tämä on mahdollisuus piileville kriitikoille astua esiin.
T√§hdet:  Muista, ett√§ keskivertolevy on **1/2 tai ***. Vain aniharva levy on ***** tai 1/2.
Arviosi:

Halutessasi voit käyttää tekstissäsi myös seuraavia HTML -merkkejä:
<b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

Kommenttien keskiarvo: *****

Nimetön kommentoi 18.03.2002:
Pisteet: *****
LIS√Ą PERSPEKTIIVI√Ą :

Karjalainen

Basisti Jussi Kinnunen on tehnyt monen sortin musiikkia, monen sortin yhtyeissä. Kinnunen on silloin tällöin noussut omalla musiikillaan takarivistä eturiviin. Hassisen Koneen ja Freukkareiden entiseltä muusikolta ovat irronneet luontevasti niin juomalaulut kuin kauniit balladitkin.

Uudella Musta poppi -levyllään Jussi Kinnunen on jälleen lähellä ihmistä. Kinnunen laulaa koskettavasti rakkaudesta, isyydestä ja yleensä elämästä. Tarinat ovat kuin suoraan television hetkeksi sulkeneen valveutuneen perheen nojatuolikeskustelusta. Tarinat ovat toisaalta mustia, mutta kuitenkin myös lohdullisia.

Mustaa poppia voidaan hyvällä syyllä pitää Kinnusen parhaana omana levynä. Se on ehjä kokonaisuus. Siinä toimii paitsi Ville Riipan koneilla vahvistama pelkistetyn yksinkertainen Kinnusen säveltämä musiikki, myös Kinnusen ymmärrettävästi kertovat sanat. Esimerkiksi Kinnusen biisi Isä kertoo hienosti ja koruttomasti isän ja pojan suhteesta. Tältä kaukaloreuna-pohjalta asiaa on käsitelty lehtien yleisönosastoilla ja psykologisissa keskusteluissa, mutta harvemmin äänilevyillä, ei ainakaan Suomessa.

Albumin ensimmäisen biisin Tämä aika kertosäe Niin kaunis on taivas/ Niin kaunis on maailma juu on jollain lailla niin tuttu säveleltään sekä sanoiltaan, mutta tälläkin kertaa se toimii. Tämä kala pääsi karkuun taas on kuin Lou Reediä, mutta ei hänkään huono esimerkki lauluntekijänä ole.

Ex-joensuulainen basisti on niin monta kertaa joutunut työskentelemään muusikkona taka-alalla. Tämän levyn soisi jo muuttavan Kinnusen kurssin.
Artistihaku
Artisti