Levyarvio

Kiuas: Reformation

****-
Youtube last.fm

Arvioi levyä:

Ohjeet/Säännöt levykommentointiin:
  1. Kirjoita kyseisestä levystä/arviosta/kommenteista.
  2. Vältä mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Yritä löytää uusi näkökulma, mitä muut eivät ole vielä löytäneet.
  4. Arvio tai sen kommentointi on yhden ihmisen mielipide. Mikäli olet eri mieltä, voit kriittisestikin kommentoida sitä tai vaikka arvioida levyn uudelleen. Muista kuitenkin perustella mielipiteesi.
Mitkä kommentit tullaan poistamaan:
  1. Vain muutaman sanan sisältävät kommentit.
  2. Kommentit, joissa on mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Kommentit, jotka toistavat aikaisempia kommentteja ja eivät näin ollen tuo mitään uutta.
  4. Tekstit, jotka eivät sisällä mitään kommentointia (esim. 'ihan mielettömän hyvä, osta levy, maailman paras bändi, rakastan eusebiusta, jee!!!!' -tyyppiset tekstit poistetaan).
Muista: Tämä on mahdollisuus piileville kriitikoille astua esiin.
T√§hdet:  Muista, ett√§ keskivertolevy on **1/2 tai ***. Vain aniharva levy on ***** tai 1/2.
Arviosi:

Halutessasi voit käyttää tekstissäsi myös seuraavia HTML -merkkejä:
<b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

Kommenttien keskiarvo: ****-

FrozenMoon kommentoi 24.07.2006:
Pisteet: ****-
Kiuas jysäytti metalli-ihmiset debyytti albumilla The Spirit Of Ukko. Monella tapaa se vaikutti ihmisten mieliin. Melodista power metallia erilaisin vaikuttein suomalainen mytologia ja pakanismi lyriikoiden aiheena. Espoolaisten toinen albumi noudattelee samoja linjoja ja toinen albumi todistelee jälleen sen, että nämä kaverit osaa tehdä hienoa musiikkia. Uutukainen on periaatteessa melko samankaltainen kuin debyyttialbumi, mutta Reformation on mielestäni maltillisempi kokonaisuus. Debyytissä tulee paremmin esille yhtyeen teknisyys. Reformation on hieman suoraviivaisempaa tavaraa.
Kyllä Kiuas noudatteleee teknisyyttä Reformationissakin, mutta se jää vain joidenkin kappaleiden osiin, eikä paista koko levyn läpi selkeästi.

Kiuas yhtye on oikeastaan jo tavoittanut kypsyyden rajan, vaikka yhtye ei ole tehnyt kuin kaksi täyspitkää studioalbumia ja ikää ei löydy vielä kymmentäkään vuotta.
Espoolaiset ovat lyhyessä ajassa tehneet paljon hienoa jälkeä, mikä on oikeastaan aika harvinaista. The Spirit Of Ukko ja Reformation ovat molemmat suomimetallin varmasti kuuluvimpia nimiä nykyisin ja varmasti tulee pysymään kuultuna.
Artistihaku
Artisti