Haastattelut

Pihka ja myrsky - raikasta ja herkkää stadionpoppia

26.09.2013Miksi Pihka ja myrsky - onko projektin nimellä jokin soundia tai biisin aiheita leimaava merkitys?

- Pidän sanasta pihka, joskus mietin sitä taiteilijanimekseni. Erään kaverini kanssa sitten mietittiin että yhtyeen nimi voisi olla tuo ja jotain. Jotain runopoikamaista hurjuutta siinä haettiin, heh! Pidän nimestä, se vie samoille taajuuksille kuin Pariisin Kevät, Sigur Ros tai Imagine Dragons.

Pihka ja Myrsky Onko Turusen ja Marttilan yhteinen visio kitkaton vai joudutteko isostikin vääntämään lopullisesta ilmeestä?

- Heikki taisi käyttää ilmaisua "kuherruskuukausi". Nyt pitää tehdä paljon musaa kun on niin helppoa ja hauskaa! Eli kitkattomasti menee juuri nyt. Tätä ounastelinkin, tiesinhän millainen kaveri Heikki on, ja minkälaisia juttuja häneltä voi odottaa.

- Homma kulki niin että minä tein demon, jossa oli demorummut ja valmiit syntikat. Sitten Variksen Mikko soitti oikeat rummut, jonka jälkeen Heikki sai maalailla kitaramaailmansa siihen päälle. Se on niin ihanan melodista ja täyteläistä!

- Heikkihän ei viime vuosina enää ole soittanut paljoakaan tuolla The Edge -tyylisellä trademark-soundillaan. Kaipasin kuitenkin juuri sitä edgeä tälle levylle ja sitä sain!

Tulevaisuudessa siintäville keikoille yhtye kasvaa kuusihenkiseksi. Onko roolit jo täytetty ja miksi juuri tämänkokoinen live-kokoonpano?

- Juu, roolit on täytetty! Paljon lauluvoimaa löytyy soittajista, stemmalaulanta on meille hyvin tärkeä tekijä. Kaikki nämä livekokoonpanon tyypit muuten tulevat marraskuussa studioonkin, eli hieman muuttuu kuvio EP:n tekemisestä.

Mihin tarpeeseen suomalaisella pop-kentällä Pihka ja myrsky vastaa?

- Kuulen tällä levyllä sen muodikkaan davidguettamaisen basarijynkytyksen, mutta siihen on yhdistetty U2/Killers-henkistä kitarointia. Minusta tämä yhdistelmä on sangen raikas ja teknisesti olemme toteuttaneet sen hyvin.

Haastattelu: Ilkka Valpasvuo, kuvat: Pihka ja myrsky/Mirella Pekkonen, video: Jussi Turunen
Lukukertoja: 2764
Facebook
Artistihaku
Lue myös nämä
Haastattelussa myös