DVD

Joint Depression: Beyond All Black

14.11.2018Metallisemmin jyräävä Beyond All Black toimii taustana kohtaukselle, jossa Kuningas Alkoholi esitellään raadollisimmassa muodossaan katsojille. Aitoa ’moonshinea’, eli pontikkaa, valmistava mies paljastuu suoranaiseksi pahuuden ruumiillistumaksi, jonka keittämään keittoon on parempi olla koskematta mikäli arvostaa omaa henkeään. Ihmishenki onkin kovin halpa, eikä katumusta tunnetta sekuntiakaan oman edun painaessa vaakakupissa läheistä enemmän.

Dosagen tehtävä on toimia siirtymäkappaleena, jossa alun ja lopun juonteet sitoutuvat muutamassa minuutissa toisiinsa. Halki peltojen tapahtuva kävelykohtaus on luotu erityisen toimivasti, eikä kerronta kompastu edes intohimon ja vihan kuvaukseen, vaikka nuo tulisimmat tunteet saattavatkin tuottaa jäyhälle Pohjolan kansalle joskus ongelmia. Jälleen luvun lopussa saadaan lisää vihiä taustalla vaikuttavista tunteista ja motiiveista, jännitteen hitaasti kasvaessa.

Ja koska kyseessä on tragedia, palvelvee aggressiivisesti etenevä Darkery mitä sopivimpana taustana niille tapahtumille, jotka johtavat lopulta veritekoon. Miehen tappaminen ei koskaan ole kaunis näky, eikä JD pyri romantisoimaan tapahtunutta millään tavoin, vaan murhaaja esitetään halpamaisena retkuna, joka ansaitsee oman kohtalonsa. Jaa että minkä kohtalon? Siitä sitten enemmän Eleven-biisissä, mutta ei nyt paljasteta ihan kaikkea tässä arviossa.Joint Depression on tehnyt julkaisunsa nähtävästi melko pienellä porukalla, Ison Maailman isoihin produktioihin verrattuna nyt ainakin, mutta laadullisesti tuotos ei enää häpeile missään seurassa. Toki näyttelijätyö jää selvästi Oscar-luokasta ja rajallinen budjetti näkyy joissain ratkaisuissa, mutta pääosin tekijät ovat kääntäneet jokaisen rajoitteen edukseen. Ironian kukat puskevat iloisesti esiin lopputeksteissä, joissa tiimin syvyys viimeistään paljastuu. Ehdottomasti suositeltava elokuva, josta voi jo käyttää ihan rehellisesti nimeä Musiikkielokuva.

Mika Roth
Lukukertoja: 4119
Facebook
Artistihaku
Lue my�s n�m�
DVD-arvioissa my�s