Levyarvio

Björk: Vespertine

****1/2
Youtube last.fm

Arvioi levyä:

Ohjeet/Säännöt levykommentointiin:
  1. Kirjoita kyseisestä levystä/arviosta/kommenteista.
  2. Vältä mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Yritä löytää uusi näkökulma, mitä muut eivät ole vielä löytäneet.
  4. Arvio tai sen kommentointi on yhden ihmisen mielipide. Mikäli olet eri mieltä, voit kriittisestikin kommentoida sitä tai vaikka arvioida levyn uudelleen. Muista kuitenkin perustella mielipiteesi.
Mitkä kommentit tullaan poistamaan:
  1. Vain muutaman sanan sisältävät kommentit.
  2. Kommentit, joissa on mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Kommentit, jotka toistavat aikaisempia kommentteja ja eivät näin ollen tuo mitään uutta.
  4. Tekstit, jotka eivät sisällä mitään kommentointia (esim. 'ihan mielettömän hyvä, osta levy, maailman paras bändi, rakastan eusebiusta, jee!!!!' -tyyppiset tekstit poistetaan).
Muista: Tämä on mahdollisuus piileville kriitikoille astua esiin.
T√§hdet:  Muista, ett√§ keskivertolevy on **1/2 tai ***. Vain aniharva levy on ***** tai 1/2.
Arviosi:

Halutessasi voit käyttää tekstissäsi myös seuraavia HTML -merkkejä:
<b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

Kommenttien keskiarvo: *****

Nimetön kommentoi 27.01.2002:
Pisteet: *****
mun mielestä tää ei oo enää poppia.tää on nykyajan sinfoniaa.aivan hullua.tykkiä kamaa.
Nimetön kommentoi 08.04.2002:
Pisteet: ****1/2
No en ehkä ihan täysiä pisteitä tästä levystä anna, vaikka onkin loistava levy, joka jatkaa upeasti Björkin albumisarjaa tuoden jälleen uutta erilaista tyyliä ja upeita saundeja. Itselläni ehdoton vakiokuuntelulevy.
SamuelRaggy kommentoi 14.07.2004:
Pisteet: *****
Björkin tuotannossa on ollut varsin poikkeuksellista (muun muassa) se, että jokainen uusi levy on aina edellistä vielä piirun verran parempi! Ja lähtökohtana on sentään niinkin upea albumi kuin Debut. Valitettavasti viittä tähteä enempää ei voi antaa ja samaiset pisteet kuitenkin soin jo naisen edelliselle, Homogenicille! Aivan upeaa, tässä on aito taiteilija musiikin saralla. Vespertine on todella kaunis, rauhallinen ja intiimi levy, jonka huippukohdaksi nousee joka kuuntelukerralla fantastinen Pagan Poetry jota ei kertakaikkiaan voi kyllin ylistää! Samaa kastia Björkin edellisten yksittäisten huippubiisien, Isobelin ja Bacheloretten kanssa. Upeaa! Täydellistä!
Nimetön kommentoi 29.08.2004:
Pisteet: *****
Minä olen aina pitäny Björkistä ja hänen vilpittömyydestä tehdä kaunista ja omasta sielusta kantautuvaa musiikkia. Mielestäni tämä levy osoittaa kaiken sen mitä Björk on itse kokenut. Vaikka ette olisikaan Björkin tuotantoa kuullut, suosittelen levyä niile jotka haluavat musiikista kokemuksen. Levyn kokonaisuus toimii enemmän kuin hyvin. Kappaleet on laitettu juuri oikeaan järjestykseen kuuntelemisen kannalta.
Nimetön kommentoi 02.03.2005:
Pisteet: *****
Jokainen Björkin levy on ollu erilainen mutta ihana.....Tämä on sitä rauhallisempaa björkiä,pieniä ääniä ja herkkää laulelua. Sanat ovat erikoiset ja kauniit.
Pidän kaikista levyn biiseistä(myös cocoonista :P Se on kaunis!),erityisesti pagan poetrystä joka edustaa "rankinta" puolta levystä.
Jos Björkin levyt kuvastais vuodenaikoja, vespertine olisi kirpeän raikas puuteriluminen talvi.
Nimetön kommentoi 07.03.2005:
Pisteet: ****1/2
niinku joku tuossa jo sanoi, "modernia sinfoniaa" kuvaa aika hyvin musiikkia. melankolisia soundeja, konemusiikkia, orkesteri, taitava laulaja jonka ääni jaksaa, mitä hienoimpia intstrumenttejä tekemässä musiikkia.
Nimetön kommentoi 24.03.2005:
Pisteet: ****1/2
Björkin musiikkia on aina yhtä nautinnollista kuunnella. Vespertinen kappaleet ovat kauniita ja rauhallisia. Mielestäni juuri Cocoon on levyn parhaimmistoa kaikessa intiimisyydessäänkin, mutta myös An Echo, A Stain on loistava (monet eivät pidä siitä sen synkkyyden takia). Kuten tuossa edellä sanottiinkin, Vespertine on vuodenajoista ehdoton talvi.
Nimetön kommentoi 07.04.2005:
Pisteet: ****1/2
Olen itse kova Björk-fani, mutta Vespertine ei ole ollut suurin suosikkini (Homogenic ja Post menevät sen tielle). Joka tapauksessa, Vespertine on erittäin hieno ja soljuva levy, joka vaatii runsaasti kuuntelukertoja ennenkuin sen kauneutta oppii kunnolla ymmärtämään. Minua ainakaan tämä intiimiys ei häiritse yhtään, edes tässä mainitussa Cocoon-biisissä, mutta minun pitää olla tietynlaisella, hiukan hauraalla ja haikealla tuulella jotta Vespertine kolahtaisi kunnolla. Monet ovat kehuneet juuri tätä It's Not Up To You -biisiä, mutta minusta se ei ole parhaimmistoa, niin kaunis kuin se onkin. Suurimmat suosikkini ovat juuri nämä kolme singleä (Hidden Place, Pagan Poetry, Cocoon) sekä sinkkujen ulkopuolelta ainakin Aurora, An Echo, A Stain sekä levyn mahtipontisesti päättävä Unison.

Suosittelen vilpittömästi ketä tahansa kokeilemaan Björkin musiikkia, se välittää ainakin minulle niin suuria tunteita arkipäiväiseen elämään.
Artistihaku
Artisti

Björk

Levyarviot

Klassikko

Livearviot