Levyarvio

Ruudolf: Doupeimmat Jumala seivaa

**1/2--
Youtube last.fm

Arvioi levyä:

Ohjeet/Säännöt levykommentointiin:
  1. Kirjoita kyseisestä levystä/arviosta/kommenteista.
  2. Vältä mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Yritä löytää uusi näkökulma, mitä muut eivät ole vielä löytäneet.
  4. Arvio tai sen kommentointi on yhden ihmisen mielipide. Mikäli olet eri mieltä, voit kriittisestikin kommentoida sitä tai vaikka arvioida levyn uudelleen. Muista kuitenkin perustella mielipiteesi.
Mitkä kommentit tullaan poistamaan:
  1. Vain muutaman sanan sisältävät kommentit.
  2. Kommentit, joissa on mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Kommentit, jotka toistavat aikaisempia kommentteja ja eivät näin ollen tuo mitään uutta.
  4. Tekstit, jotka eivät sisällä mitään kommentointia (esim. 'ihan mielettömän hyvä, osta levy, maailman paras bändi, rakastan eusebiusta, jee!!!!' -tyyppiset tekstit poistetaan).
Muista: Tämä on mahdollisuus piileville kriitikoille astua esiin.
Tähdet:  Muista, että keskivertolevy on **1/2 tai ***. Vain aniharva levy on ***** tai 1/2.
Arviosi:

Halutessasi voit käyttää tekstissäsi myös seuraavia HTML -merkkejä:
<b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

Kommenttien keskiarvo: ****1/2

Nimetön kommentoi 17.12.2004:
Pisteet: *****
Muhun rudyn uus levy kyl kolahti. Ihan loistavaa. parasta.
Doupeimmat Jumala Seivaa, Oukki Doukki ja Herttoniemest Ikuisuuteen on kyl taakii.
Nimetön kommentoi 20.12.2004:
Pisteet: *****
doupeimmat Jumala seivaa on ruudin paras levy tähän mennessä!
siis riispektiä sille
Nimetön kommentoi 20.12.2004:
Pisteet: *****
Toivottavasti arvostelija laskee leikkiä. Tää levyhän on aivan mahtava! Ruudolf tuo juuri sitä mitä on kaivattu suomi hiphopissa. Yksinkertasesti parempaa ei löydy tästä maasta.
Nimetön kommentoi 20.12.2004:
Pisteet: *****
Loistava levy. Sovitukset ovat niin rikkaita että voi vaatia muutaman kuuntelukerran ennen kuin jotkin raidoista aukeavat, mutta ne aukeavat ja palkitsevat kuulijan. Ei yhtään heikkoa biisiä, ja fiilis on todella autenttinen ja mahtava. On hienoa että Ruudolf laulaa intiimisti ja rehellisesti omasta elämästään, lyriikoissa ei ole jälkeäkään typeristä jenkkikliseistä. Vuoden 2004 suomalainen levy minulle, kaikki genret mukaanluettuina.
Nimetön kommentoi 21.12.2004:
Pisteet: **---
ostin levyn pari päivää sitten odotin tältä todella paljon koska sitä oltiin kehuttu mutta!! petyin todella pahasti biitit eivät ole lähellekkään sitä tasoa mitä odotin >:(! riimit ja sanat muutenkin ovat hyvät mutta en silti pitänyt rudia niin hyvänä kuin sitä muut ovat pitäneet. eli ei todellakaan parasta suomihoppia, mutta ihan hyvä kuitenkin loppujen lopuksi. suurin asia mihin petyin oli se kun 10 kappaleeseen oli otettu ice cuben biitti!! se sai minut vihaiseksi levyllä 10 kappaletta olisi voinut olla viimeinen biittikin ihan erillainen eikä lainattu :P
Nimetön kommentoi 23.12.2004:
Pisteet: *****
Ihan kumbe kiekko! Siis toi äijä on elävä legenda!
-Dekoraati0- kommentoi 24.12.2004:
Pisteet: *****
Iha ***** hyvä levy... Aivan eri luokkaa ku mikää muu suomalainen hoppi...
Nimetön kommentoi 31.12.2004:
Pisteet: *****
Ihan helmilevy <3 Oli kyllä ostamisen arvonen.
Ihanan ilonen ja persoonallinen tyyli!
Nimetön kommentoi 02.01.2005:
Pisteet: *1/2---
tätä on kehuttu niin paljon ja sitten kun kuulin niin ihan kauheaa paskaa!! biitit suorastaan kuolleita, äijä laulaa joka biisis jumalasta... ei se haittaa vaikka hän onkin uskovainen mut ei siitä tarttee joka biisis kertoa ja niinkun tuolla joku aikasemmin oli sanonut niin vähän lisää siitä 10 kappaleesta !! tee omat biittisi luuseri äläkä varasta muilta ja levyllä ainoastaan kymmenen kappaletta sen sijaan oisit voinut tehdä vähän useamman kappaleen kuin että jokainen biisi kestää noin 6 minsaa ihan liian pitkä aika hullukaan jaksa kuunnella tollasta paskaa joka biisis kuutta minsaa huh huh ... ainut hyvä biisi koko levyllä on itse doupeimmat jumala seivaa siinä oli hyvät riimit ja biitti hyvä mut muuta hyvää en tästä paskasta keksi! >:(
Nimetön kommentoi 03.01.2005:
Pisteet: *****
Käsittämättömän hyvä artisti ja levy. Minkään muun levyn biisit ei oo jäänyt pyörimään mieleen tällä tavalla. Monesti herää yöllä kun ruudolfin biisi pyörii mielessä. Monen muun rap-artistin rappääminen kuulostaa todella tasapaksulta ja tylsältä tämän levyn jälkeen.
Nimetön kommentoi 17.01.2005:
Pisteet: *****
ihan huippua! Räppäri osaa hommansa eikä häpeä laulaa asioista mitä moni muu häpeää! Riimit loistavia ja biisejä jaksaa kuunnella aina vain uudestaa! Taustoista tulee hyvä fiilis!
Nimetön kommentoi 22.01.2005:
Pisteet: *****
ei siinä levyllä oo sen enempää varastettua materiaalia kuin muillakaan räppilevyillä urpot !.. sitä kutsutaan sämpläämiseksi jouuuuuu!!!!!!! myös ice cube on tätä varastamistaan harrastanut jos ei tämä eräs toinen pettynyt henkilö sitä tiennyt .. kohteena on ollut vain sama isley brothersin biisi. ei ole eka kerta tämän musiikin historiassa että käytetään samoja sampleja kuin mitä joku toinen on jo käyttänyt. arvostelija ei ole näemmä tottunut kuuntelemaan räppiä vielä.. mielestäni kerronta on aivan selvää, mutta sinänsä noista biiseistä ei kannata mitään punaista lankaa taikka yhtenäistä sanomaa alkaa yrittää etsiä.. kantsii kuunnella rudyä niinkuin kuuntelee ketä tahansa joka on vaan kova puhumaan ja tekee sen huumorilla. ihme juttu että kaikille kolahtaa eniten toi doupeimmat j.. onhan se selkeästi tollanen meno&meininkibiisi, mut onks jotenkin ihmiset nykyään virittyneet kuulemaan vain volyymiä ja energisyyttä että tollanen pysähtynyt laid back meininki (kuten vaikka loistavassa whatsdadillyssä on) ei oikein tavoita jengiä samallailla.
Nimetön kommentoi 09.03.2005:
Pisteet: ****-
täähän on ihan loistava levy!! siis no välillä vähä sellane et kuuntelee puolella korvalla mut yleensäkki.. ja tota uskoa ei liikaa korosteta :) just hyvä!
Nimetön kommentoi 09.03.2005:
Pisteet: ****-
ihan bra levy ü paras on se beibi beibe-biisi, kolahtaa muhun. ja ei haittaa vaikka vähä tota uskoa tuuaan esille, se on jokaisen henk. kohtanen juttu.
Nimetön kommentoi 24.03.2005:
Pisteet: *****
Douppi levy. Eipä tätä ole Fintelligenssien kannattajille tarkoitettukkaan. Pisteet kotiin.
Nimetön kommentoi 24.03.2005:
Pisteet: *****
kaikki erityisen hyvä tai huono herättää aina niin negatiivisia kuin positiivisia tunteita. ruudolfista on vaikea ajatella laimeasti. tässä tapauksessa on kyse mahtavasta julkaisusta.
Nimetön kommentoi 04.05.2005:
Pisteet: *****
Antaisin 14 tähteä, mutta tässä oli 5 maksimi. Olen tämän levyn jäljiltä aivan kamoissa. Näin positiivista, rohkeaa, rehellistä, taitavaa, musikaalista, mielenkiintoista ja kutkuttavaa levyä en ole minkään suomalaisen artistin julkaisemana vielä ikinä kuullut, mukaanlukien kaikki musiikkityylit. Ikää meikäläisellä on 30, ja kuuntelen musiikkia aika laidasta laitaan.

Ei voi mitään. Kun pistän Ruudolfin levyn soimaan, niin mahasta alkaa kutkuttaa ja suupielet vääntyvät väkisin ylöspäin. Mahtavaa!! Lempibiisit ovat Oukki doukki, Doupeimmat Jumala seivaa, ja Herttoniemest ikuisuuteen. Taustat ovat aivan loistavia, juuri täydellistä soul/funkia.

Levy on läpikotaisin kaikkea sitä, mitä suomalaisesta musiikista liian harvoin löytää: lämmintä, sielukasta, groovikasta, funkya, positiivista, itseironista, mielenkiintoista, sujuvaa, luontevaa, rytmikästä. Ja kaveri uskaltaa puhua uskostaan aidosti osana hänen normaalia elämäänsä, ilman saarnaamista. Jostain syystä monia alkaa hirvittää, jos joku sanoo "Jumala" jossain muussakin yhteydessä kuin puhuttaessa kirkosta eroamisesta. Näin ei tarvitse olla, eikä angstinen synkistelykään ole aivan välttämätöntä. Ruudolf näyttää esimerkkiä monessa asiassa niin nuorille kuin vanhoille, uskovaisille ja ei-uskovaisille. Lisää tällaista asennetta, lisää tällaista musiikkia! Kerta kaikkiaan hieno levy.
miekkonen kommentoi 30.05.2005:
Pisteet: *****
levy oli paljon parempi kuin osasin odottaakkaan. mies puhuu paljon mutta asiaa. herttoniemest ikuisuuteen ja hala biiseistä tulee hyvälle tuulelle eikä levyllä ole muutenkaan ainuttakaan heikkoa biisiä. biitit ovat mahtavia ja miehen riimittely ja flow on aivan kuningasluokkaa. paras kuulemani suomalainen räppilevy koskaan. hattua nostan.
pepperoni kommentoi 16.08.2005:
Pisteet: *****
Kyllä tässä on nyt kyseessä suomihip-hop levy, jolle ei vertaa löydy. Aivan eri genreä jo, kuin aiempi suomi-rap. Ei voi verrata mihinkään aiempaan, ainakaan muuten, kuin ylistäen. On niin mainio levy, että jos voisin, antaisin tähtiä kuus. Herttoniemest ikuisuuteen, jou.
Fiktiivinen kommentoi 16.08.2005:
Pisteet: *****
siis täh!!! kuka sano rudolfii paskax....sen levy sai mult jalat alta hyvil biiseillään....ruudolfin paras puoli on ett se ei oo samanlainen massa tuotanto hoppari ku moni muu....Paras biisi on Herttoniemest ikuisuuteen joka tuli suoraan mun sydämmen sekä monen muun herzikalaisen.....Ruudolf on Suomi-räpin kerma....
kaapro5 kommentoi 12.12.2005:
Pisteet: ****-
Latasin biisit netistä ja kun kuuntelin kappaleet pariin kertaan läpi viikon aikana alkoi tuntua sille että tähän voi sijoittaa jo rahaakin ja ostimpa levyn sitten Maata Näkyvissä -festareilta.

Riimit kertovat rohkeudesta kertoa omasta elämästään ja uskostaan, joka on monelle muulle artistille vaikeaa. Itse olen uskossa ja voin hyvällä mielellä sanoa, että tämä ei ole mitään uskon pakko tuputtamista, vaan sitä mitä levyltä odotin. Vertaisin riimejä The Rain -yhtyeen sanoituksiin jossa puhutaan uskosta ja Jumalasta, mutta sen pohjalle osataan tehdä hyvä musiikki ja sanoitukset ovat kohallaan.

Tämä on tehokas ja mainio tapa tuoda nuoret (ja miksei vanhemmatkin) lähemmäs Jumalaa ja uskoa, mutta sanoitukset pysyvät aisoissa ja tästä riittää iloa ja viihdettä muuhunkin kuin seurakuntailtoihin..
maya82 kommentoi 08.05.2008:
Pisteet: *****
Ruudolfilla on parasta suomirappia mitä olen kuullut. Siinä on meininkiä ja sanomaa. Rudolfin ääni sopii niin hyvin räppäämiseen ja hän räppää iloisella mielellä ja oikealla asenteella.
Artistihaku
Artisti