Haastattelut

The Reed Fags - Kompromissi on meidän soundi

15.02.2013Kirjoitin Places To Hide In-EP:n arviossani että: "...kaikuisa ja kimalteleva, pohjavireeltään positiivinen, mukavan värikkäästi polveileva ja reipas sävypaletti nostaa ensimmäisen peukun. Toinen peukku nousee jopa kolmiäänisen laulun rennosta raukeudesta, mikä sopii mainiosti soiton kipakkaan sykkeeseen. Kolmas ja tärkein peukku menee biisikynälle, sillä The Reed Fags osaa rakentaa makoisista aineksistaan kakkusia, jotka eivät mene turhan siirappisiksi ja vaikka muoto on moneen kertaan kuultu, on niissä siitä huolimatta jotain omaperäistä leimaa. Yksi tärkeä oivallus on antaa biiseillä tilaa hengittää. Toinen on kipakampien puolien yhdistäminen raukeampiin. Kolmas yhdistelmän sulavuus." Olenko kartalla?

- Eiköhän tossa ihan kartalla olla! Toi erilaisten ja vastakkaisten ainesten hirveä yhdistely ei ehkä oo ihan tarkoituksenmukaista mutta aina siinä käy niin että joka biisissä on aineksia ainakin kolmeen biisiin, mutta ei ole raaskittu erotella niitä toisistaan. Kolmiääninen laulaminen on ollut alusta asti aika itsestäänselvyytenä mukana, kun kolme ihmistä osaa ja haluaa laulaa. Äänellä voi tehdä siistejä juttuja, kun niitä kerran on monta. Kai niistä biiseistä tulee "meidän kuuloisia" automaattisesti tolla meidän tavalla luoda musiikkia. Jos jokainen biisintekoon osallistuja haluaa viedä biisiä vähän eri suuntaan on se kompromissi sitten just se meidän soundi.

Miksi juuri The Reed Fags kannattaa poimia tarjonnasta?

- Meillä on ihan tajuttoman hyviä biisejä. Ja hyviä keikkoja. 15.2 Dynamossa Turussa ja 22.2 Semifinalissa Helsingissä, vinkki vinkki.

Haastattelu: Ilkka Valpasvuo, kuva: The Reed Fags
Lukukertoja: 3215
Facebook
Artistihaku
Lue myös nämä
Haastattelussa myös