Haastattelut

Sister Flo ja 10-vuotias mestariteos

10.09.2014Janne: - Levyä on kiva kuunnella alusta loppuun, mutta haluan mainita erikseen levyn loppupuolelta löytyvän biisin They’d Better Build A Dam To Field Island. Se on minusta erinomainen kappale. Se ei tyrkytä itseään, mutta siinä on ainutkertainen tunnelma ja paljon hienoja yksityiskohtia.

Bonusosastolta pidän erityisesti kappaleista I'm Not Someone Who Can Break Your Heart ja Moustache. I'm not... lienee rokkaavinta Sister Flota ja olen usein harmitellut, että se jäi pöytälaatikkoon. Moustache taas on aiemmin julkaistu vain Suezinen kokoelmalevyllä ja on kiva, että se löytää nyt tiensä muiden saman aikakauden SF-biisien joukkoon. Hieno kappale.

Lisukkeilla on mukana myös kolme kappaletta Proper Kites EP:ltä, joka ilmestyi Tragician's Hatin tavoin 2004. Kun itse levyltä löytyy vielä Shortcuts, niin myös koko EP:hän on mukana juhlajulkaisulla. Mikko nostaa pikkukiekon raidoista eturiviin vielä First Plow of the Winter –siivun, joka on myös allekirjoittaneen suosikeita.

Riku Mattila oli mukana äänittämässä kumpaakin edellä mainittua julkaisua, vaikka hän ei ollutkaan mukana enää uudelleenjulkaisun työstämisessä. Miten muistatte yhteistyön sujuneen kymmenen vuotta sitten?

Mikko: - Rikun kanssa oli erittäin mukavaa äänittää, teimme hänen kanssaan äänityksiä sekä Hip-studiolla että Riihimäen lasitehtaan tiloissa.

Sister Flo Janne: - Hänen kanssaan oli mielenkiintoista tehdä duunia. Aluksi toki jännitti, olihan hän legenda jo pelkästään Nartun ja 22-Pistepirkko -yhteyksiensä takia. Riku nosti bändin levymuodossa uudelle tasolle ja on ollut merkittävä hahmo yhtyeelle ja Samaen uralla.

Bonuslevyltä löytyy myös kaksi live-taltiointia. Toinen on ikuistettu Tampereen YO-talolta ja toinen Helsingin Semifinalista, Mikon mukaan Yo-talon keikka oli 9.11.2005 ja Semifinalin kevät-talvelta 2005. Minkälaisessa live-kunnossa Sister Flo oli mielestänne levyn alkuperäisen julkaisun aikoihin?

Janne: - Kovin hatarat ovat muistikuvat keikkakunnosta levyn julkaisun aikoihin. Sister Flo oli aina lavalla rajumpi kuin levyllä. Ilmaisumme oli lavallakin dynaamista, mutta sovitusten harmoniset nyanssit saivat monesti väistyä kaoottisemman itseilmaisun tieltä. Keikkakunto saattoi olla päivästä tai kuukaudesta kiinni. Tuohon aikaan mentiin fiilis edellä.

Mikko muistelee puolestaan yhtyeen olleen todella hyvässä livekunnossa, kiitos säännöllisen keikkailun ja hurjien treenimäärien. Julkaisun tiimoilta voisi heittää muutaman keikankin, vai onko yhtyeen paluu estradeille täysin poissuljettu vaihtoehto?

Janne: - Livekeikan soittaminen vanhalla kokoonpanolla ei ole täysin poissuljettu vaihtoehto.

Mikko: - Ainakaan julkaisun yhteyteen ei ole keikkoja tulossa, mutta olemme leikitelleet ajatuksella tehdä vielä jotain uutta yhdessä.

Lopuksi sana on vielä vapaa, eli jos jotain on jäänyt sanomatta niin nyt olisi sen sanomisen aika...

Mikko: - Muistelen suurella lämmöllä levyä ja sen tekemisen aikaa, ja nyt kun uusintajulkaisusta on ollut mainoksia, niin on hienoa huomata, että se levy ja yhtyeemme on merkinnyt muillekin jotain.

Janne: - Kiitos!

Kuvat: Ilja Karsikas
Mika Roth
Lukukertoja: 3341
Facebook
Artistihaku
Haastattelussa myös