Ajankohtaista

The Jynkkers goes Elite

08.12.2023Vuosien 2019–2021 sinkkuputkesta Katjusha on mielestäni yhä se korkein saavutus. 007-vibainen agenttitarina on neljä vuotta myöhemmin ihan toisella tavalla ajankohtainen, kun länsimaiset agentit kuhisevat joka paikassa – Moskovan viranomaisten mukaan nyt ainakin. Tequilaa on kirpeän tulinen garagesuomipunkpubrock-hirvitys, joka kihoaa nuppiin ja saa hamuilemaan vain lisää ja lisää ja lisää samaa myrkkyä. Juuri pandemian vauhtiin päästyä ilmestynyt 25 Tonnia -sinkku ansaitsee myös uuden mahdollisuuden, niin koukkuisasta rock-siivusta tässä on oikeasti kyse.

Kokoelman perältä löytyy vielä joukko uudestaan vedettyjä vuoden 2018 debyyttialbumin raitoja. Kyseisen Amor-pitkäsoiton yhdeksästä numerosta viisi on nähty päivittämisen arvoisiksi ja nyt siirrytään satsin tikkuisimpien osasten pariin. Amor on syvä kuin Amur ja superkliseinen Kapteeni Morgan veivaa ruoria suoraan kohti rosoisemman rockin lonkeroisia leviathaneita. Siivu onkin mielenkiintoinen arkeologinen helmi, joka osoittaa ykkösluokan melodioiden ja nerokkaan simppelin runtan löytäneen jo varhain tasapainonsa bändin soitossa.Epätasaisuus on kuitenkin samaan aikaan silmiinpistävää. Paha Poliisi ei ole läheskään Harvey Keitelin arvoinen noir-rokkailu, eikä Kuolleen miehen käsi aukene oikeastaan lainkaan allekirjoittaneelle. Hellyttävän kömpelö Texas-Pete tuo sentään virnistyksen kaltaisen hymyn huulille, pienen surf-viban puraistessa. Kaikki alkaa jostain ja nämä alkulimat ovat hetkittäin hyvinkin viihdyttäviä kokemuksia.

Mosse on poissa, mutta soundi jäi ja tyyli kehittyi johdonmukaisesti. The Jynkkersin kelpaakin jyristellä kohti nousevaa aurinkoa tuuli puolellaan ja tankki ehdottomasti puolitäytenä.

Mika Roth
Lukukertoja: 540
Facebook
Artistihaku
Ajankohtaisissa my�s