Ajankohtaista

Huojuva lato: Elävänä Osulassa

08.06.2024Liveannos pyrkii siis leikkaamaan halki yhtyeen julkaisuhistorian, mutta luonnollisesti tuoreempaa materiaalia suositaan ja tuodaan rohkeammin esiin. Parin vuoden takainen Utopia, Texas kiekko on saanut yli puolet raidoistaan mukaan, eikä aikoinaan ensimmäiseen pandemiakesään ilonaiheita tuonut Viimeiset vanhat hyvät päivät jää sekään ainakaan aliedustetuksi. Hyviä levyjähän nuokin ovat, mutta kovin moni vanhempi helmi jää nyt kuulematta.

Huojuva lato osaa kuitenkin rakentaa settinsä toimivaksi, eikä matkassa ole ainuttakaan ’kuollutta kohtaa’. Välillä mennään huikean korkeammalla, useammin matalammissa maisemissa, mutta kaikkea sitoo yhteen soundi, tyyli ja näkemys. Elon pitkä ja kapea pelto on täynnä kantoja, kiviä ja kovia juuria, vaan silti sitä kynnetään, työstetään, äestetään ja opitaan rakastamaankin.

Rakkaus ja juuret kohottaa tunnelmaa ja edelleen tiukasti kutinsa pitävän Lättähattu-kiekon sitkeä Suomenhevonen tietää myös mitä rehua haukkaa. Onpa samaiselta albumilta mahtunut mukaan myös riemukkaan riehakas Hirviryijy, jossa melankolian tummia lankoja letitetään punaista suosien. Elämän suuri pyörä jatkaa pyörimistään ja kertoja ymmärtää tämän vallan mainiosti.

28 biisiä on paljon musiikkia – ja rikollisen niukasti. Elävänä Osulassa on kuitenkin siitä näppärä annos, että se on kuin yksi keikka. Tässähän voi siis asettua mukavasti riippukeinuun, kylmälaukku käden ulottuvilla ja antaa vain härmäkantrin puhua sisäiselle lehmipojalle/tytölle/henkilölle. Keikalle pääsee siis lähtemättä omalta tontilta mihinkään, mikä lienee yksi julkaisun syntymän takana olleista ajatuksista. Toimii minulle, joten cheers!

Mika Roth
Lukukertoja: 589
Facebook
Artistihaku
Ajankohtaisissa my�s