Livearviot

Jaakko & Jay ja Voimaryhmä

08.12.2010
Klubi / Tampere

Tässä on Jaakko Tässä on Jay


Suomenkielisen skan saralla tamperelainen Voimaryhmä on aika lyömätön, kun ei Gooniakaan välttämättä voi enää pitää pelkästään ska-orkesterina ja muut alan yrittäjät pistelevät enimmäkseen kolmannella kotimaisella. Kauhean aktiivinen ei kaksi albumia julkaissut yhtye ole ollut mutta parhaimmillaan multi-instrumentaalinen kokoonpano saa tanssikengät sauhuamaan vastustamattomasti. Nyt liikkeelle pääsemisessä kesti biisi jos toinenkin mutta viimeistään homma irtosi kitaristi Jarpin ja trumpetisti Maijun laulaman Sano mun nimen kohdalla.

Tässä on Voimaryhmä Ihan sama oliko sitten sen jälkeen kyseessä uusi vai vanha biisi, tanssijalat saivat liikettä ja soitto luisti. Yleisö sen totuuden lopulta kertoi ja kun se kone saatiin käytiin, oli puhaltimilla ja Sami Sippolan koskettimilla koristeltu poljento parasta (sk)A-ryhmää. Vaikka skasta on kyse, on hommassa takapotkustaan huolimatta mukavan pehmeä ja ilmeikäs leima. Voimaryhmä soljuu.

Uutta biisiä uskallettiin testailla eikä hiukan hapuilevasta alustakaan otettu sen suurempaa painetta lavalla. Vaikka ehkä osittain bändin monilukuisuudesta ja enemmän jatsahtavasta letkeydestä johtuva kaikkein kiivaimpia skankstereita ”löysempi” ote voi paikoin liimata jalkapohjia hetkeksi lattiaan, on soitossa ja biisikynässä kuitenkin sen verran koukkua ja rivakkuuttakin että vaikea kuvitella että bändi ainakaan musiikkityylin ystäviä kylmäksi jättää. Kaiken kaikkiaan keskiviikon livemusiikkianti vastasi positiivisesti odotuksiin.

Höpötys ja kuvamateriaali: Ilkka Valpasvuo
Lukukertoja: 4293
Facebook
Artistihaku
Uusimmat livearviot