Haastattelut

Electric Wheels of Confusion – rankemmat ja kämmen-mutetetut riffit

04.09.2014Verrokkeja miettiessäni mieleen nousivat Faith No More ja uransa alkupuolen Red Hot Chili Peppers, jotka kummatkin ovat jenkkiorkestereita. Ryhmä ei kuitenkaan kuulosta kovinkaan amerikkalaiselta sillä kaavassa on samanaikaisesti jotain muutakin. Pohdittaessa noita muita paloja Mikko mainitsee puolitosissaan Lars Ulrichin, mutta tarkempi lokerointi on vaikeaa. Mitään ei suoranaisesti suljeta pois, vaan EWC toivottaa kaikki uudet palaset tervetulleiksi.

EWC on edelleen trio, kuten se oli jo reilun vuoden takaisella Astro Badass Alien –kiekolla, mutta trio-muotoa ei koeta missään nimessä rajoittavaksi. Soittajien lukumäärä on vaihdellut vuosien mittaan kahdesta neljään, mutta trio on kuitenkin mainio kompromissi – ja mahtuu vielä helpommin autoon keikkaillessa.

Mainitsette vaikutteiksenne vanhan metallin ja punkin. Kuinka vanhasta metallista on kyse ja miten punk mielestänne ilmenee EWC:n paketissa?

Antti: - Ei sillä iällä niin merkitystä - hyvä on hyvää, kun se on parasta. Panteraa, Megadethia, Dead Kennedysiä, Fugazia ja näitä tällaisia me pentuina kuunneltiin, ja it's been gold ever since! Kyllä meidän ideoissa sitä punkin draivia ja ilkeää vanhan koulukunnan vastarintaa aina löytyy, vaikka ei me mitään nostalgikkoja olla.

Miltä näyttää bändin tulevaisuus? Onko seuraava julkaisu jo suunnitelmissa ja nähdäänkö bändiä esiintymislavoilla?

Mikko: - Seuraava julkaisu on jo huulilla. Tai sitten ei. Materiaalia on ainakin paljon. Keikkoja tehdään aina kun pyydetään.

Antti: - Seuraava keikka on perjantaina 10.10.2014, kun Macaroni Penguin Music järjestää illan Dubrovnik Lounge & Lobbyssa. Mukana uuden aallon suomalaista progea ja EWC:n jyrmyheviä. Uutta levyä työstetään koko ajan, kunnes lopulta löytyy se koko trioa miellyttävä kokonaisuus ja parhaat biisit. Tässä vaiheessa homma tuntuu etenevän mukavan lennokkaasti.

Lopuksi sana on vielä vapaa, eli jos jotain on jäänyt sanomatta niin nyt olisi sen sanomisen aika..

Mikko & Antti: - Kiitos Desibelille! Nauhoitettiin ihan teitä varten uusi treenislivevideo Rockfacen kappaleesta Blades Of Steel.

Kuva: V. Jalava
Mika Roth
Lukukertoja: 2532
Facebook
Artistihaku
Haastattelussa myös