Levyarvio

Mokoma: Tämän maailman ruhtinaan hovi

***--
Youtube last.fm

Arvioi levyä:

Ohjeet/Säännöt levykommentointiin:
  1. Kirjoita kyseisestä levystä/arviosta/kommenteista.
  2. Vältä mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Yritä löytää uusi näkökulma, mitä muut eivät ole vielä löytäneet.
  4. Arvio tai sen kommentointi on yhden ihmisen mielipide. Mikäli olet eri mieltä, voit kriittisestikin kommentoida sitä tai vaikka arvioida levyn uudelleen. Muista kuitenkin perustella mielipiteesi.
Mitkä kommentit tullaan poistamaan:
  1. Vain muutaman sanan sisältävät kommentit.
  2. Kommentit, joissa on mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Kommentit, jotka toistavat aikaisempia kommentteja ja eivät näin ollen tuo mitään uutta.
  4. Tekstit, jotka eivät sisällä mitään kommentointia (esim. 'ihan mielettömän hyvä, osta levy, maailman paras bändi, rakastan eusebiusta, jee!!!!' -tyyppiset tekstit poistetaan).
Muista: Tämä on mahdollisuus piileville kriitikoille astua esiin.
Tähdet:  Muista, että keskivertolevy on **1/2 tai ***. Vain aniharva levy on ***** tai 1/2.
Arviosi:

Halutessasi voit käyttää tekstissäsi myös seuraavia HTML -merkkejä:
<b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

Kommenttien keskiarvo: ****1/2

Nimetön kommentoi 26.05.2004:
Pisteet: ****1/2
No ohan se taatusti pareempi kuin keskinkertainen levy jollaiseksi arvioitsija sen kolmella tähdellään arvioi. TMRH ei tuo maailman mittakaavassa mitään uutta musiikkikartalle, mutta on siinä suomenkieliselle metallille aika perkeleesti uutta ilmaisua vrt. Niskalaaki, Kotarit jotka askartelee aika kapealla sektorilla. Kurimuksestakin on menty eteenpäin rutkasti. Veikkaan ettei ihan heti tule vastaan yhtä monipuolista ja "pioneerihenkistä" suomimetallilättyä...
MikaR kommentoi 27.05.2004:
Pisteet: ****-
Aika tiukka mielipide tosiaan. Pisti ihan miettimään hetkeksi omaakin suhtautumista Mokomaan, jota on tullut sieltä Valu-levystä asti seurattua.

Näkisin TMRH:n luonnollisena ja selkeänä jatkona Kurimuksen thrashin jalostuksessa. Soundit ovat "metalloituneet" yhä jyrkemmiksi ja kovemmiksi, mikä vain lisää entisestään tiukan ryhmän iskua. Toisaalta tältä levyltä ei löydy sitä aivan viimeistä niittiä, joka iskisi kympillä tajuntaan. Viime pitkäsoitollahan Takatalvi oli juuri tällainen piste iin päälle, jota nytkin olisi kokonaisuuden kruunuksi kaivattu.

Mutta mikä tärkeintä bändi ei ole jäänyt viime levynsä "vangiksi", vaan on jatkanut matkaa yhä vain eteenpäin. Myös yhteissoitto tuntuu rullaavan oikein mukavasti, liekö syynä sitten miehistöongelmien mukanaan tuoma kovempi toverihenki? 12 biisin seasta en ole yhtään hutia löytänyt, vaikka kiekko on pyörinyt soittimessa kovalla pieteetillä. Tyytyväinen täytyy siis olla.

Se miksi Mokoma vuosimallia 2004 vetää tällaista thrashia on, mikäli mitään olen haastatteluistaan ymmärätänyt, vain ja ainoastaan bändin oma valinta. Ja todella ihailtavan uhkarohkea valinta onkin, sillä kukapa olisi oikeasti uskonut että suomenkielisellä thrashilla pääsee yhtään mihinkään? Bändi on uskoakseni juuri siinä missä se haluaakin olla, ja hyvä niin. Valu oli aikanaan kelpo levy, vaikka joissain kohdissa pahasti yli menikin. Myös TMRH on hyvä levy, vaikkei ihan klassikko asteelle ylläkään kuten edeltäjänsä.
Nimetön kommentoi 23.06.2004:
Pisteet: *****
olen ollut mokoman fani jo 3 vuotta. ja tätä levyä on odottettu kuin kuuta nousevaa. levyn biisit on sitä tuttua ja turvallista mokomaa parhaimmillaan. elikkäs ihan peruskielellä PERKELEEN HYVÄ LEVY. ostakaa ihmeessä
Nimetön kommentoi 04.07.2004:
Pisteet: ****-
Itse löysin Mokoman vasta Kurimus- levyn myötä (kuten varmaan moni muukin). Kuten ed. levy niin myös tämäkin tuotos vaati pari kuuntelukertaa avautuakseen kuuntelijalleen. Oikein oivallinen levy, taattua mättöä. En suosittele helpon metallin etsijöille, mutta kovin palkitsevaahan onkin löytää joka kuuntelukerralla jotain uutta. Hyvä, lähes erinomainen levy. Se jokin jää puuttumaan, mutta hyvä meininki.
Nimetön kommentoi 02.08.2004:
Pisteet: *****
Tämä on tämän hetken parasta suomalaista heviä. Taitoa löytyy kaikilta osaalueita. Soitto on nopeata, taidokasta ja se kuullostaa hyvältä. Vokalisti on varmaankin suomen yksi parhaista. Kappaleet ovat täyttä rautaa. Mokoma ei ehkä ole yltänyt vielä niin suureen suosioon kuin esim. Niskalaukaus tai Kotiteollisuus mutta bandiä arvostetaan hevipiireissä varmasti vähintäänkin yhtä paljon kuin edellemainittuja bändejä ellei enemmänkin.
BlackLight kommentoi 20.08.2004:
Pisteet: ***--
Ihan hyvää kamaa tämä. On muuten ainoa suomenkielinen tämän musiikkilajin bändi josta tykkäilen. Ööh outo sanoitus miulla tossa äsken.. :)
Artistihaku
Artisti

Mokoma

Levyarviot

Ajankohtaista

Livearviot