Klassikko

Velcra: Hadal, 2007

19.04.2016Levyä on arvosteltu hanakasti siitä, etteivät sen kappaleet varsinaisesti kulkisi mihinkään, mutta mielestäni moinen on kyseenalaista yksisilmäisyyttä. Kymmenen biisin joukosta ei toki löydy sellaisia popahtavia hittejä, joilla oltaisiin valloitettu listoja ja/tai radioaaltoja, mutta ankkuriraidaksi sijoitettu Quick and Dirty sijoittuu ryhmän omalla spektrillä niin lähelle crossover-hittiä kuin mahdollista. Samoin jo em. The Big Sleep, Dead End Lane, sekä ärhäkämpi New Recruit omaavat jokainen runsaasti tarttumapintaa.

Tärkeämpää on kuitenkin se, että Hadal on kokonaisuutena vahva, ehyt ja johdonmukaisesti etenevä. Siltä ei löydy ainuttakaan hutia ja jokainen kappale on edelleen yhtä väkevä, paikoin jopa mahdollisesti väkevämpi, kuin vajaa yhdeksän vuotta sitten. Kaiken lisäksi albumin soundimaailma vaikuttaa edelleen modernilta, raikkaalta ja sopivan yllätykselliseltä, mikä on elektronisessa genressä melkoinen saavutus.

Näin päättyi Velcran tarina, mikä on mielestäni edelleen suuri harmi. Yhtye oli keksinyt itsensä jälleen uudelleen, ja mahdollisia reittejä eteenpäin olisi ollut vaikka kuinka. Syystä tai toisesta bändin sielun muodostaneet Jessi ja O.D. kuitenkin jättivät musiikin, tai ainakaan heistä ei ole sen koommin kuultu.

Mika Roth
Lukukertoja: 3959
Facebook
Artistihaku
Klassikoissa my�s