Haastattelut

Epävakaista instrumentaalimusiikkia

27.09.2016Miten näet musiikkinne kehittyneen näiden julkaisujen välisenä aikana?

- Sanoisin että musiikkimme on kehittynyt entistä monisyisemmäksi ja groovaavammaksi ja odotan mielenkiinnolla mitä tuleman pitää.

Splitin luontisessiot sijoittuivat kuulemma heinä-elokuuhun, ja neljän kiekolle päätyneen biisin lisäksi kaksikko purkitti livenä Shrillweaven, joka on ns. tribuutti kesällä 10 vuotta täyttäneelle DBO:n esikoisdemolle. Kyseinen kappale on julkaistu toistaiseksi vain verkon puolella. Splitin biiseistä kolmen juuret ulottuvat Kuorikosken mukaan Earth Of Life -aikoihin, jolloin midi-demot jäivät kytemään takaraivoon ja tietokoneen muistiin.

Oma suosikkini kiekon raidoista on Semi-Nucleonic Android Beheading, eikä tosiaan ainoastaan nimensä puolesta. Mutta mikä lapsista on tekijöilleen rakkain, entä mikä raita oli yllättävin?- Rakkainta on paha valita, mutta juuri samaisen kappaleen onnistunut ja onnekaskin läpivienti oli meille pieni yllätys ja eräänlainen työvoitto. Vuosien saatossa luultavasti eniten hinkattu biisimme sovituksellisesti, joka oli mukava saada viimein narulle. Nimi on mukaelma hienon jenkkitrion Behold... The Arctopuksen levystä, joka oli aikoinaan yksi innoittajista yhteissoiton aloituksessa. Yllätys oli myös Of Life -teemaa jatkava päätösbiisi, jonka suhteen oli skeptiset tunnelmat vielä äänitysten alkaessa. Siitäkin saatiin lopulta ruuvattua ehtaa K+K-laatua, suuret kiitokset äänittäjä/miksaajavelho Jyrki Hiltuselle!

Voiko kaiken oleellisen sanoa ilman sanoja?

- Voi aivan hyvin. Itselläni on monesti jaksoja, jolloin saan instrumentaalimusiikista kaiken tarpeellisen irti eikä kaipaa lauletun musiikin tietynlaista rajoittuneisuutta.

Haastattelu: Mika Roth, kuvat: Marko Moilanen
Lukukertoja: 2829
Facebook
Artistihaku
Haastattelussa myös