Haastattelut

Folkpopbluegrass muuttui masennuspopiksi

21.11.2016Kappaleista etenkin Ocean, Dance ja Erica ovat tarttuneet allekirjoittaneen takaraivoon, mutta soittajien omia suosikeita on tällä hetkellä turha udella, koska – kuten edellä jo todettiin – niitä ei haluta edes kuunnella. Sessioista jäi kuitenkin rannalle noin levyllinen kelpo biisejä, joten toivotaan että niistä saadaan jotain julkaisua lähitulevaisuudessa.

Kanelin biisit syntyvät useimmiten siten, että kitaristi/vokalisti Anna ja Kaisa tekevät ne tahoillaan itsekseen. Kummatkin ovat hieman kyynisiä, eli bändin Lennoneita, eikä optimistisuutta löydy kuin rumpujen takaa. Olette kaikki siskoksi, joten miten sisarus-suhteet ovat kestäneet bändipaineessa?

- Meillä on krooninen tappelu meneillään koko ajan. Siskoissa on kuitenkin se hyvä puoli, ettei niistä saa eroa.

Trio on toimiva muoto, mutta onko se pysyvä tila, vai tuletteko laajentamaan bändiä esim. live-soittajilla?

- Me oltais haluttu pikkuveli soolokitaristiksi mutta äiti ei halunnut lisää lapsia, Näillä siis mennään.

Olette heittäneet keikkaa jo vuosia, mutta vieläkö siitä saa samanlaista potkua kuin alussa - vai kenties jopa enemmänkin?

- Keikkailu on muuttunut positiiviseen suuntaan siinä, ettei kenenkään ole tarvinnut olla enää kuskina sen jälkeen, kun reilu vuosi sitten ajoimme keikkamatkalla Helsingistä Rovaniemellä automme katolleen. Nykyään käytämme useimmiten julkisia ja nokkakärryjä.

Pohdinnat uran seuraavista liikkeistä eivät juuri saa mielikuvitusta laukkaamaan. Paitsi kotimaisen elokuvan suuntaan.

- Meidän ura tulee varmasti muistuttamaan korkeintaan jotain Kaurismäen elokuvaa. Odotukset on niin matalalla, että pettymykset tulee olemaan pieniä.

Toivotaan että tarina kulkee kuten niissä Kaurismäkien ei-niin-murheellisissa elokuvissa. Kenties jopa kuten Cha Cha Chassa… Mutta nyt on viimeisen kysymyksen aika: miksi ette missään nimessä halua tulla isoina?

- Hmm. Poliisiksi. Kelan tädiksi. "Levy-yhtiön jätkäksi".

Haastattelu: Mika Roth, kuva: Nauska
Lukukertoja: 3964
Facebook
Artistihaku
Haastattelussa myös