Levyarvio

Metallica: Death Magnetic

**---
Youtube last.fm

Arvioi levyä:

Ohjeet/Säännöt levykommentointiin:
  1. Kirjoita kyseisestä levystä/arviosta/kommenteista.
  2. Vältä mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Yritä löytää uusi näkökulma, mitä muut eivät ole vielä löytäneet.
  4. Arvio tai sen kommentointi on yhden ihmisen mielipide. Mikäli olet eri mieltä, voit kriittisestikin kommentoida sitä tai vaikka arvioida levyn uudelleen. Muista kuitenkin perustella mielipiteesi.
Mitkä kommentit tullaan poistamaan:
  1. Vain muutaman sanan sisältävät kommentit.
  2. Kommentit, joissa on mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Kommentit, jotka toistavat aikaisempia kommentteja ja eivät näin ollen tuo mitään uutta.
  4. Tekstit, jotka eivät sisällä mitään kommentointia (esim. 'ihan mielettömän hyvä, osta levy, maailman paras bändi, rakastan eusebiusta, jee!!!!' -tyyppiset tekstit poistetaan).
Muista: Tämä on mahdollisuus piileville kriitikoille astua esiin.
T√§hdet:  Muista, ett√§ keskivertolevy on **1/2 tai ***. Vain aniharva levy on ***** tai 1/2.
Arviosi:

Halutessasi voit käyttää tekstissäsi myös seuraavia HTML -merkkejä:
<b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

Kommenttien keskiarvo: **---

MikaR kommentoi 07.10.2008:
Pisteet: *1/2---
Death Magneti on kyllä todella onneton suoritus Metallican kaltaiselta megabändiltä. Uutukaisen valossa on vaikea uskoa, että tämä yhtye loi joskus menneisyydessä Master Of Puppets kiekon kaltaisia klassikoita, ja Load aikakin alkaa vaikuttaa kultaiselta, kun kuolomagneetin sisus hitaasti paljastuu.

Siinä missä viiden vuoden takainen St. Anger rimpuili, potki, puri ja löi korville kurkkupurkkusoundeillaan, on uutukaisen hiottu ulkomuoto ja viilattu äänimaailma vain tyhjyyttään kumiseva kuori. St. Angeria on mollattu vuosien saatossa surutta, mutta omasta mielestäni se oli suoranainen mestariteos verrattuna tähän mega-pettymykseen. Silloin Metallica ainakin oli elossa ja nälkäinen.

Eivätkä ne soundit ainoastaan, vaan myös itse kappaleet. Hemmetti soikoon, Death Magnetic on tylsä, tylsä ja erityisesti vielä tylsä kokonaisuus. Kappaleiden osia viskotaan sattumanvaraisesti peräkkäin, eikä touhussa tunnu olevan päätä tai häntää. Jämäluokan riffit rouskuttavat pelkkää huttua ja Ulrichin rumpufillit kilpailevat turhuuskisassa täysin tarpeettomien kitarasoolojen kanssa. Missä on dynaamisuus, voima ja eheys? Mitä ihmettä Metallicalle on oikein tapahtunut? Death Magnetic osoittautuu vuoden selkeimmäksi ja kivuliaimmaksi katastofiksi.
Hansu kommentoi 08.10.2008:
Pisteet: **1/2--
Tämä levy tuntuu kyllä jakavan mielipiteitä aivan käsittämättömän paljon. Tuttavapiirissäni on nimittäin kolme Metallica-ystävää, jotka kaikki ylistävät Death Magneticia vuorotellen, yhden mielestä käsillä on ehkä jopa parasta Metallicaa ikinä. Itse olen levyä kuullut vain äärimmäisen laittomassa kuuntelussa nimeltä mainitsemattomalla kauhavalaisella treenikämpällä, ja ihan ensivaikutelman perusteella tykkäsin. Silloin oli kyllä PA:ssa volyymia. Pakko tähän on kai tutustua, vaikka en Metallican tuotantoa kovin paljoa tunne.
MikaR kommentoi 10.10.2008:
Pisteet: *1/2---
Death Magnetic tuntuu vain tylsistyvän soitossa, joten vaikea tälle tekeleelle on suurta tulevaisuutta povata. Jos/kun seuraava Metallica-albumi ilmestyy, on se uskomattoman haasteen edessä, sillä tällä menolla melkein mikä tahansa riffipökäle alkaa käymään yhtyeen A-luokan materiaalista. Toivottavasti herrat saavat puhallettua henkeä edes live-versioihin, jotta stadioneiden lehtereillä ei ala porukka nukahtelemaan kesken keikan...
Artistihaku
Artisti

Metallica

Levyarviot

Ajankohtaista

Klassikko