Haastattelut

The Hearing ja Dorian kuten Dorian Gray

11.11.2013Preerioilla ratsasteleva Wailoree ja Metron juureva soundi puhuttelivat minua vahvimmin. Kyseiset kappaleet eroavat toisistaan oikeastaan melko paljon ja sama jatkuu halki kiekon. Ensin biisinippu tuntuu turhankin virtaviivaiselta, mutta kuuntelukertojen myötä ne erot kasvavat ja voimistuvat. Tällaisia levyjä tulee nykyään vastaan harmillisen harvoin...

- Joo! Tuntuu, että olen löytänyt osan biisintekemismaneerejani, mutta en ole vielä ehtinyt jumiutua niihin. Ja biisit on tehty niin pitkän aikavälin kuluessa, että virtaviivaisen tuotannon alta alkaa pakostikin löytyä sävellyksellistä hajontaa. Esim. mainitsemasi Wailoree, sekä nimikkobiisi Dorian ovat olleet lähes nykyisessä muodossaan jo loppuvuodesta 2011, siinä missä Sun Is Gone ja Nothing Special löytyivät vasta kesällä 2013.

- Levyjen kuuntelukokemukset ovat parempia noin päin, kuin että ensin löytäisi mielettömiä oivalluksia, ja kuuntelukertojen edetessä kaikki ne latistuisivatkin vaan saman idean pienimuotoiseksi varioinniksi.

The Hearingin tulevaisuutta luodatessa pintaan nousee Pintandwefall, jonka viides levy syntyy seuraavaksi. Samalla The Hearingin toinen pitkäsoitto saa kypsyä rauhassa ja kuuleman mukaan ideoita on muodostunut jo melkoisesti tuota toista albumia varten, joten tarina saa taatusti jatkoa. Yhtye tullaan näkemään myös estradeilla, joten kotisivujen tilannetta (tähän tulee suora linkki The Hearingin sivuille keikkaosioon) kannattaa seurata aktiivisesti.

Dorian on alusta loppuun itse luomasi, mutta jos vaikka seuraavalle kiekolle tulisi coveri se olisi...

- Olen soittanut livenä John Farnhamin You're The Voice -kappaletta, sekä This Mortal Coilin versiota Tim Buckleyn Song To The Sirenistä. Seuraavaksi otan repertoaariin ehkäpä yhden tietyn Cure-biisin mutta saas ny nähä. Levylle asti pääsemisessä on tietty isommat vaatimukset. Todennäköisesti ne täyttää vain Queen, joten enpä uskalla mennä sanomaan mitään!

Lopuksi sana on vielä vapaa, eli jos jotain jäi kertomatta niin nyt olisi se aika...

- Nääh!

Mika Roth
Kuva: Nelli Palomäki
Lukukertoja: 2603
Facebook
Artistihaku
Haastattelussa myös