Haastattelut

Majesteettista maailmanlopun meininkiä

05.10.2016Desibeli sai haastateltua myös EP:n vokalistivieraista kahta, Swallow the Sunin Mikko Kotamäkeä ja The Moth Gathererin Victor Wegebornia. Kummallekin vierailijalle esitettiin samat kysymykset ja tässä ovat herrojen vastaukset niihin.

Miten päädyit EP:n sessioihin ja kuinka näet oman osuutesi kulkeneen?

Mikko:- Päädyin ihan sillein perinteisesti että pojat kysyivät. Hanging Garden on minulle tuttu bändi ihan alkuajoista asti. Tänä vuonna soitettiin yhteisiä keikkoja ja siinä huuruisina iltoina taisi jo ajatus syntyä. Kavereita on aina kiva auttaa ja mielelläni sen tein. Miten se meni? Itsehän on aina jäävi sanomaan mutta kai ihan hyvin. Tuossa laulutyylissä on asento on/off. Ei mitään muuta. On-asento päälle ja siitä se lähti.

Victor: - Sain yhteyden Jussiin bändikaverini, Alexin, kautta. Alex on The Moth Gathererin verkostoituja, joten en tiedä tarkkaan mitä tapahtui. Olen ottanut paljon passiivisemman roolin musiikin ulkopuolisissa asioissa.

Victor: - Ensinnäkin on kunnia olla mukana jonkun toisen luomassa taiteessa. Nähtävästi luomistyössäni ja lauluäänessäni on jotain sellaista, josta Jussi ja Hanging Gardenin kaverit pitivät. Lisäksi diggasin heidän soundiaan, joten ei ollut vaikea vastata myöntävästi, kun minua kysyttiin mukaan. Sain lyhyen pätkän laulusta, sekä hieman suuntaviivoja siitä, minkälaiset vokaalit he halusivat biisille.

Nyt kun olet auttanut bändiä, niin onko bändi seuraavaksi auttamassa sinua - ja jos niin kuinka?

Mikko:- Ehkä jätkät auttaa mua yhden toisen vierailun nauhoittamisessa toiselle puolelle maailmaa. Täytyy laittaa viestiä ja kysyä.

Victor: - Olemme juuri kirjoittamassa uutta materiaalia ja meillä on joitain ideoita sen suhteen.

Saitko vaikuttaa laulamaasi tekstiin ja oliko tekstissä jokin tietty kohta/näkökulma, joka sai sinut innostumaan yhteistyöstä?

Victor: - Uskoakseni vahvin vaikute oli itse musiikki. Kun Alex lähetti minulle heidän aiemmin levynsä kappaleita, jäin tavallaan koukkuun. Lisäksi näiden heppujen kanssa on mahtavaa työskennellä!

Mikko:- Ei missään nimessä voi alkaa mitään muuttamaan kun lähdetään toisen bändin teokseen mukaan. Se on heidän juttunsa ja minä vain toimin mausteena. Laulu on instrumentti siinä missä kitarakin.

Haastattelu: Mika Roth, kuvat: Kalle Pyyhtinen
Lukukertoja: 3309
Facebook
Artistihaku
Haastattelussa myös