DVD

Private Line – Acoustic Studio Live 2014

02.12.2014Yhtyeen toistaiseksi viimeisin pitkäsoitto Death Decade lähti kolme vuotta sitten aukomaan aivan uusia uria. Muutos on nähtävästi ollut niin järisyttävä, että jäsenet itsekään eivät ole täysin varmoja siitä koska kyseisen levyn tekeminen varsinaisesti käynnistyi ja miten kaikki albumin ympärillä lopulta tapahtui. Kuinka ollakaan nämä raidat rikkovat aiemman tuotannon luomia kaavoja onnistuneimmin ja rallien pohjalta odotukset jossain vaiheessa syntyvää seuraavaa pitkäsoittoa kohtaan vain kasvavat.

Useammalla kameralla tallennettu setti on leikattu paikoin turhankin nopeaksi kuvavirraksi, enkä aivan täysin ymmärrä kahden sekunnin mittaisten pätkien niputtamista peräjälkeen, sillä tokihan sitä kitaran vartta, rumpalin soittoa tai vokalistin taulua voisi katsoa yhtämittaisesti kolmannen ja vaikka neljännenkin sekunnin. Lisäksi jokainen kappale on ohjattu/leikattu lähestulkoon samalla kaavalla, on kulloisenkin raidan tunnelma tai tarina sitten millainen tahansa.

Pienet narinat eivät kuitenkaan peitä sitä faktaa, että bändi on luonut uransa aikana nipun mahtavia kappaleita, joista suurimpaan osaan on löydetty tuoretta kulmaan akustisina versioina. DVD:n lisukkeissa on haastatteluita ja mielenkiintoisin lisä on katsoa kokonaisuus jäsenten esittelypuheiden kera. Studion välitön fiilis välittyy jutusteluissa sekä muisteluissa, ja onhan siellä mukana sopivasti nippelitietoakin faneille. Ääniraidaksi on tarjolla vain stereo, mutta tuhdin miksauksen ansiosta se piisaa mainiosti.

Mika Roth
Lukukertoja: 4162
Facebook
Artistihaku
DVD-arvioissa my�s