DVD

Reef: In Motion – live from Hammersmith

07.03.2019Bluesin perusteita käydään läpi I Would Have Left Youn valittavassa vyörytyksessä, joka kaikesta klisheisyydestään huolimatta – tai kenties juuri sen ansiosta – toimii. Raskaampaa laitaa edustavat jyrkäksi bluesrockjyräksi terästetty Stone For Your Love, sekä uudempi laulu Precious Metal. Hienosti pintansa pitää myös kulmikkaaseen kitarariffiin rakentuva Naked, kiitos soittajien tinkimättömän puserruksen.

Hitaamman bluesin ja jopa soulin kanssa askelkuvioitaan sovittelevat puolestaan First Mistake, jolla livebändin kosketinsoittaja Andy Wallace pääsee loistamaan pienillä vedoillaan, sekä uudella albumilla Cheryl Crow’n kanssa esitetty My Sweet Love jolla bändin amerikkarock soi autenttisena. Pinnat itselleen nappaa myös taustavokalisti Lynne Jackaman, joka vetää Crow’n osuuden tyylillä ja kunnialla.

Reef tuli, soitti ja voitti – ainakin allekirjoittaneen. CD-version seitsemästätoista raidasta kaksi on tipautettu pois Blu-Raylta, mutta tunnin ja kymmenenkin minuutin mittaisena keikka tekee tehtävänsä. Ilahduttavaa oli myös huomata, että kuvallisella puolella valittavana on DTS-HD Master Audio -ääniraita, joka saa bluesrockin potkut tuntumaan munuaisissa mukavalla tavalla.

Mika Roth
Lukukertoja: 3430
Facebook
Artistihaku
DVD-arvioissa my�s