Klassikko

Tool: Lateralus, 2001

08.01.2019Kappaleessa on vastaavuuksia Æniman Forty Six & Two -kappaleeseen, jossa ihmisen käsketään kehittyä uudelle olemisen tasolle murtautumalla jungilaisen varjon läpi ja mutatoimalla samalla kaksi kromosomia lisää ihmisen genomiin, josta siis kappaleen nimikin tulee. No, siitä ehkä joku muu kerta lisää.

Levyn päättää seesteinen Disposition, Reflection, Triad -kolmikko, joiden mystisyys ei vielä tänäkään päivänä ole kadonnut. Levy tavallaan hyvästelee kuulijansa ja pehmeästi laskee pois otteestaan valtavan vyörytyksen jälkeen. Ei tarvita enää Æniman Third Eyen kaltaista rymistelyä. Kaikki on jo sanottu.

Viel√§ t√§ytyy mainita, ett√§ jotkut fanit ovat j√§rjest√§neet kappaleet my√∂s uuteen mielest√§√§n spiraalin muotoiseen j√§rjestykseen, jota he kutsuvat Holy Giftiksi. Siin√§ jokaisen kappaleparin tulee muodostaa numero kolmetoista, jolloin kappalej√§rjestys on 6,7,5,8,4,9,13,1,12,2,11,3,10. En tied√§, onko b√§ndi koskaan my√∂nt√§nyt t√§llaista salaista j√§rjestyst√§ ‚Äď yleens√§ he ovat vaitonaisia tulkinnoista ‚Äď mutta itse ainakin olen kuunnellut levy√§ ihan sujuvasti alkuper√§isell√§kin kappalej√§rjestyksell√§.

Lateraluksen seuraaja 10,000 Days -levy ilmestyi vuonna 2006, melkein 13 vuotta sitten ja odotukset Toolin seuraavaa levyä kohtaan ovat varmasti suuremmat kuin koskaan. Se on onnistunut ohittamaan jo Guns N’ Rosesin Chinese Democracyn nauhoitusvuosissa. Kuitenkin tänä kesänä Tool saapuu Copenhell-festivaaleille juhannuksena ja on odotettavissa, että heillä on mukanaan uuttakin materiaalia. Ja jollei ole, niin allekirjoittanut on jo siitäkin tyytyväinen, jos keikalla kuullaan muutama Lateraluksen kappale.

Jussi Moilanen
Lukukertoja: 3339
Facebook
Artistihaku
Klassikoissa myŲs