Ajankohtaista

Mustelma valepuvissa / In Disquises ‚Äď Tribuutti Mustelmalle 1989-1993

19.04.2021Punkille olennainen yhteiskuntavastaisuus loistaa sanoituksissa poissaolollaan, eikä tässä laveassa kattauksessa ole myöskään oikeastaan tarinoita rakkaudesta, sen puutteesta tai muustakaan imelästä kamasta. Samaten tunnustukset seksin, huumeiden ja rock’n’rollin ihanuudesta jäävät toisille, joten kysymys kuuluu: mistä sitten voi enää puhua? Esimerkiksi kummallisista ihmisistä, heidän tavoittelemistaan fyysisistä asioista, sekä tietysti kaikista muista tunteista, joita piisaa ja joita sopii sorkkia.

Jokainen Mustelman luoma tai innoittama ajatusviritelmä ei ehkä ole onnistunein, mutta eräät toiset raidat jäävät paremmin mieleen kuin toiset. Näistä ns. valioista mainittakoon muutama ihan jo periaatteen vuoksi. Alkuvoimaisen bluesrockin kanssa vehtaava Paha ykkönen + 3 saa myös Hapan (ilme & korppu) biisin maistumaan kirpsakalta, vaikka pyörää ei todellakaan ole lähdetty suunnittelemaan uudestaan. Nahkasohvasarja saa myös natinan maistumaan makealle, kun sohvasarjaa narisuttaa Tuonelan talkoot.Ensimmäiselle levylle on sijoitettu fiksusti luotettavimpia vetoja, eivätkä Jarkko Martikainen, Hot Kommunist ja Matero petä osuuksillaan. Ilahduin myös aidosti siitä, että Pilgrim Speakeasy saa esittää vitoslevyllä vielä toisenkin biisin. Tutuista akteista myös Simppa ja Neukut osuvat naulansa kantaan Toiveuni-kipaleessa.

Mitä siis jäi käteen tästä kaikesta? Ainakin hämmentynyt ja yllättynyt olo, nippu riemukkaan järjettömiä esityksiä, joista osa jää elämään elämäänsä allekirjoittaneen ympärillä. Sekä tietysti todella hieno CD-boksi, jonka laitan ylpeydellä oman kokoelmani jatkoksi.

Mika Roth
Lukukertoja: 1439
Facebook
Artistihaku
Ajankohtaisissa myŲs