Ajankohtaista

The Blassics: Sounding Times (10 years at Odd Funk)

25.09.2023Vuoden 2013 esikoisalbumin Afrohustler soi nyt hitaana versiona, eikä turha kiirus raidalle mitään hyvää toisikaan. Vahvan elokuvamainen raita on ainut debyytin maistiainen ja sama kohtalo on kohdannut kahta vuotta myöhemmin ilmestyneen We Call It Real -kiekon. Tuhti musiikkiannos kun on edustettuna vain yhdellä raidalla, mutta esikoisen avausnumero Maximal Roaching pitää lippuaan ylpeästi korkealla. Tämä on tummempi, hitaampi, ehkä rahdun häijympikin numero, jolla yön sini levittäytyy hitaasti kaiken ylle. Biisi rytmittääkin kokoelman loppupuolta onnistuneesti ja täyttää näin tarkoituksensa.

Kokoelman kärki-iskupariksi kaiken muun ohitse on nostettu kevään 2017 Becoming Waves -albumin aarteita. Swazifunkin kuohkean raukeaa soundia ja rakennetta ei voikaan kuin ihailla, sillä tämän kaliiberin onnistumisia ei aivan joka yhtyeeltä löydy katalogista edes kymmenen vuoden taipaleen jälkeen. Life is Great, Yeah! ei ehkä pysty täysin lunastamaan otsikkonsa huutomerkkiä, mutta on kuitenkin mukana juhlissa.Tämän vuoden puolella äänitetty ja ennen tätä julkaisematon West Side Glory nappaa kapulan kouraansa jo aivan toisenlaisella asenteella ja pinkoo kohti horisonttia antiloopin lailla. Rytmi, torvet, kerroksellisuus, kuuma syke – samaan aikaan peruskauraa ja silkkaa alkemiaa, eikä The Blassics päästä otettaan lipeämään hetkeksikään. Parhaat saavat kaiken tuntumaan niin kovin, kovin vaivattomalta.

Muista aiemmin julkaisemattomista herkuista, joita ei ole vielä nostettu esiin, tulee mainita myös funkimpi ja svengaavampi 70-lukulainen Wanna Have Some Delicacies sekä oivan nimen itselleen saanut Special Occasion, joka alle kahden ja puolen minuutin mitassaan on tosin lievästi tynkämäinen luonnos. Kokoelman sulkeva Sizzling sihisee sen sijaan herkullisesti kuin sunnuntaiaamun pekoni pannulla, leivänpaahtimen juuri naksahtaessa ja lämpimän kahvikupin löytyessä aivan käsien ulottuvilta.

The Blassics on soundinsa ja sielunsa löytänyt orkesteri, jolle soisi löytyvän enemmän yleisöä sekä kuuluisuutta. Hattua on kuitenkin nostettava poppoon tinkimättömyydelle ja suoranaiselle kulttuurityölle.

Mika Roth
Lukukertoja: 734
Facebook
Artistihaku
Ajankohtaisissa my�s