Levyarvio

Nightwish: Dark Passion Play

****-
Youtube last.fm

Arvioi levyä:

Ohjeet/Säännöt levykommentointiin:
  1. Kirjoita kyseisestä levystä/arviosta/kommenteista.
  2. Vältä mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Yritä löytää uusi näkökulma, mitä muut eivät ole vielä löytäneet.
  4. Arvio tai sen kommentointi on yhden ihmisen mielipide. Mikäli olet eri mieltä, voit kriittisestikin kommentoida sitä tai vaikka arvioida levyn uudelleen. Muista kuitenkin perustella mielipiteesi.
Mitkä kommentit tullaan poistamaan:
  1. Vain muutaman sanan sisältävät kommentit.
  2. Kommentit, joissa on mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Kommentit, jotka toistavat aikaisempia kommentteja ja eivät näin ollen tuo mitään uutta.
  4. Tekstit, jotka eivät sisällä mitään kommentointia (esim. 'ihan mielettömän hyvä, osta levy, maailman paras bändi, rakastan eusebiusta, jee!!!!' -tyyppiset tekstit poistetaan).
Muista: Tämä on mahdollisuus piileville kriitikoille astua esiin.
Tähdet:  Muista, että keskivertolevy on **1/2 tai ***. Vain aniharva levy on ***** tai 1/2.
Arviosi:

Halutessasi voit käyttää tekstissäsi myös seuraavia HTML -merkkejä:
<b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

Kommenttien keskiarvo: ****-

Hansu kommentoi 09.10.2007:
Pisteet: ****-
Hieno työtä, Mika. Taas kerran.

Täytyy sanoa, että olen lähes jokaisesta mainitsemastasi asiasta samaa mieltä. Eniten "perusbiiseistä" kolisee juuri Amaranth, Bye Bye Beautiful ja For The Heart I Once Had. Piristävin biisi koko lätyltä on tuo instrumentaali irlantilaispilleineen ja The Islanderin kelttimeininki tuo mukavaa vaihtelua ja osoittaa taas Hietalan aliarvostetut (?) laulutaidot koviksi.
Laulaja-asiaanhan on pakko ottaa kantaa: Olzon rokkaa kovempaa kuin Turunen, sanon minä. Tosin tätä kaksikkoa on turha pistää vertailuun, ite vaan tykkään enemmän. Plussapisteitä myös rumpalismiehelle, en olisi uskonut yhdenkään miehen pukeutuvan Nightwishin musiikkivideossa naisen vaatteisiin :)

Mitäs vielä.. Niin, tosiaan nuo perushyvät biisit tiputtavat tasoa tuolla loppupäässä. Tavallaan harmi, että tuo Tuomakselle niin kovin henkilökohtainen päätösballadi sattuu olemaan noinkin heikko kuin on ja muitakin heikompia vetoja löytyy.

Orkesterien paljouteenkin esitän omat kannanottoni: Toimii. Mielestäni bändisoittimien tehoa orkesteri ei ainakaan paljoa syö ja instrumentaalibiisin koukku taitaakin olla juuri kanteleessa ja uillean pipeseissa. Ja köyhän aasinsillan kautta mainitaan tässä orkesteriosuudessa tuo Poet And The Pendulum. Onpahan biisi. Meikä on aina vierastanut näitä eepos-kokoisia biisejä, mutta Home-osan alkun Orkesteri vs. Emppu -riffittely antaa kyllä meikäläiselle ylimääräisiä värinöjä. Ja poikasopraanojenhan pitäisi saada perusjäyhään pohjalaiseen sellaisen keskisuuren vitutuksen päälle, mutta ei. Uskomattoman hienon kuuloista.

Hyvät ainekset on, valitettavasti hyviä biisejä tältä levyltä ei löydy ihan kolmeatoista kappaletta.
Artistihaku
Artisti

Nightwish

Levyarviot

Livearviot