DVD

Nightwish: Showtime, Storytime

11.12.2013Paketin varsinainen ydin on kuitenkin reilun puolentoista tunnin mittainen livetaltiointi, jolla Kiteen ylpeys ottaa puhtaan niskalenkin Wackenin metallimassoista. Vokalistivaihdoksestaan toipunut yhtye on tässä vaiheessa kiertuettaan hitsautunut jo vahvaksi ryhmäksi, jonka soitosta löytyy niin groovea, tunnetta kuin vetoakin, ja vielä juuri sopivassa suhteessa. Mikä riemastuttavina settilistaan on lastattu runsaasti Oncen ja Century Childin raitoja, joista saatiin nauttia harvemmin Olzonin aikakaudella.

Jansenin tapa tulkita vanhoja raitoja tulee taatusti jakamaan mielipiteitä, mutta ainakin omaan korvaani esimerkiksi avauksena kuultava Dark Chest of Wanders ja jälkimmäisellä puoliskolla soiva Bless the Child ovat kumpainenkin laskettavissa lähes täysosumiksi. Donockleyn mukanaolo on tuonut yhtyeen soundiin puolestaan orgaanisuutta ja omanlaistaan arvokkuutta, kun aiemmin ahkerasti käytetyt samplet ja efektit ovat saaneet tehdä tilaa eläville soittimille. Onkin hienoa että bändin taannoin kiinnittäessä Jansenin pysyväksi vokalistikseen myös Donockleyn pesti vakinaistettiin.

Yhtyeen soitossa on aistittavissa myös rentoutta joka puuttui (ainakin allekirjoittaneen mielestä) sen toimista vuosikymmenen vaihteessa. Kappaleita on sovitettu enemmän bändille sopiviksi ja joitain mutkia on hiukan suoristeltu, jotta kappalenipusta on saatu luotua mahdollisimman yhtenäinen. Osa muutostöistä ei tyydytä takuulla kaikkia, mutta luulen että suurin osa bändin faneista ottaa nämä muutokset avosylin vastaan.

Showtime, Storytime on mitä mainioin lisä bändin diskografiaan ja näin laadukkaan julkaisun myötä orkesteri voi siirtyä rauhassa työstämään seuraavaa albumiaan. Tervetuloa Floor Jansen ja Troy Donockley tervetuloa uusi aika.

Mika Roth
Lukukertoja: 8871
Facebook
Artistihaku
Lue my�s n�m�
DVD-arvioissa my�s