Livearviot

Monsters Of Pop, perjantai

11.08.2006
Artturi/Yo-talo/Tampere

Tv-Resistori


Jalat tuli hyvin lämmiteltyä Tv-Resistoria varten. Yo-talon lattia täyttyi tiiviisti, kun turkulainen syna-pop pisti homman käyntiin. Respa on joskus vakuuttanut jo pelkällä naivistisella sympaattisuudellaan, mutta mitä pidemmälle ollaan tultu, sitä enemmän musiikki itsessään on vahvistunut. Tosin muutamalla viime keikalla alkuaikoina ihastuttaneet rankempaan paahtoon karkailut ovat hävinneet kuvasta. Samoin yhtyeellä on tuntunut olevan ongelmia soundiensa kanssa. Samoin oli nyt. Se melodinen iskevyys ei oikein tahtonut päästä tasapainoon, laulu ei välillä kuulunut, välillä Päivin osuudet kävivät korvaan viiltävästi. Jossain Pong a longin ja Intiaanidiskon kohdilla homma alkoi löytää itseään, mutta kaikesta hyvyydestään huolimatta keikka ei vienyt sellaiseen hurmokseen, jollaista joskus on tullut yhtyeen keikoilla koettua. Rollstons-mies Mikon marakassi-jamittelut eivät yllättäneet Yo-talolla yhtä paljon kuin Provinssissa, mutta vähintään yhtä sympaattinen oli tämäkin vierailu.

Rättö ja Lehtisalo Tanssittaa kuin psykedeliaan ja kraut-rokkiin hurahtanut Kraftwerk, esittelee Poppimonstereiden esite Porin poikien Mika Rätön ja Jussi Lehtisalon elektropop-projekti Rättö ja Lehtisalon. Niitteihin ja muuhun hevi-kuvastoon sonnustautunut viisikko liikkui hyvin vinksahtaneessa maailmassa. Rätön julistava laulutapa sai tuekseen Lehtisalon toteavamman ilmaisun, hilpeästi askeltavan musiikin, jolle tarkan tahdin antoi kukapa muu kuin Tomi Leppänen? Poiketen Circlestä ja myös osasta Kuusumun Profeetan materiaalia, Rättö ja Lehtisalo ei ole oikeastaan rankkaa, vaan hullaannuttava ja kieroutunut pop tuodaan esiin vaivihkaa, piilossa muka-julistuksen ja kornin hevi-ulkoasun takaa.

Yhtye selv√§sti kiinnostaa, sill√§ keikan aikana oli lattia kaikkein tiiveimmin pakattu ja meininki eniten hurmoksellista. Itse en porilaisen humpan syvimp√§√§n koukkuun j√§√§nyt, vaikka meininki olikin erikoista, h√§mment√§v√§√§, hauskaa ja n√§ytt√§v√§√§. R√§tt√∂ k√§vi v√§lill√§ valomiekalla ritaroimassa miehist√∂√§√§n, keulahahmojen koreografiat pistiv√§t naurattamaan silkalla vakavuudellaan. Samin vieress√§ korvaan kuiskaama vertaus ‚ÄĚHausmylly kohtaa Canin‚ÄĚ nauratti. Ennen kaikkea yhtyeell√§ tuntui olevan hauskaa ja onnistuivat sen ilon my√∂s v√§litt√§m√§√§n yleis√∂lleen. Melkoinen kokemus.

Le Sport Sitten rannalle. Tukholmalainen Le Sport nosti lavalle kuusi herraa, joista √Ėrjan ja Fredrik siis muodostavat varsinaisen yhtyeen. Koskettimia oli pelaamassa parhaimmillaan kolme miest√§. Rantasandaalit ja shortsit kuvasivat hyvin my√∂s musiikkia ‚Äď letke√§√§, kepe√§√§ ja iloisen tanssittavaa poppia. Edes cover-valinta New Orderilta ei synkent√§nyt taivalta, vaan homma oli alusta loppuun ruotsalaista. Ei sen enemp√§√§. Mit√§√§n varsinaisesta syk√§hdytt√§vi√§ kokemuksia tai mukaansa rep√§isevi√§ biisej√§ yhtye ei minun mielest√§ni tarjonnut, mutta iloinen ja v√§lit√∂n tunnelma oli toki mukava viimeistely eritt√§in monipuoliselle illalle. Yo-talon osalta j√§i silti hiukan torstain parhaudesta.

Ja tästähän pääset takaisin sinne torstain tunnelmiin. Finaalihuipennusta varten voit mennä etiäpäin

Teksti ja kuvat: Ilkka Valpasvuo
Lukukertoja: 9109
Facebook
Artistihaku
Lue myŲs nšmš
Uusimmat livearviot