Kirjat

Larry Sloman: Peter Criss – Kissin kissamiehen elämä

01.11.2013Näistäkin sivuista henkii kuitenkin läpi se vahva tiimihenki, joka tuolloin vallitsi bändin ja sen pienten taustavoimien ympärillä ja välillä, ja mikä mahdollisti lopulta miljoonamyynnin. Menestys maksaa kuitenkin aina ja äkillinen jättimenestys saa tyyneimmänkin kuupan sekoamaan, eikä Kiss muodostunut tästä säännöstä poikkeukseksi. Puoliväliin päästyään kirja muuttuukin entistä pistävämmäksi ja Criss sortuu jopa suoriin henkilökohtaisuuksiin purkaessaan sydäntään. Toki Simmonsin kyky kääntää mikä tahansa Kissiin liittyvä tuotteiksi on tunnettu tosiasia ja bändi disneytti itsensä pahan kerran, mutta tuskin kukaan oli tässä kyydissä ymmärtämättä edes osittain mitä ympärillä tapahtui. Toinen asia on vuosia jatkunut henkinen väkivalta mikä on selkeästi rampauttanut Crissin ja saanut hänen henkisen tasapainonsa järkkymään muutamaan otteeseen.

Sanotaan että aika parantaa haavat, mutta tämän kirjan perusteella on turha odottaa että Kissin alkuperäinen nelikko tulee nousemaan enää koskaan yhtä aikaa estradille, niin myrkyllisiksi herrojen välit ovat menneet. Opusta voi silti suositella etenkin Kissin pitkäikäisille faneille, jotka pitävät Catmanin kulmikkaasta soittotyylistä ja persoonasta. Mielenkiintoinen on myös segmentti jossa entinen supertähti kiertää pienen soolobändinsä kanssa pikkupaikkoja ja kaikki haluavat vain kuulla niitä menneisyyden suuria hittejä, eikä mitään uuden bändin roinaa.

Kirjan lukeneena ei voi kuin toivoa, että Simmons/Stanley –kaksikko kirjoittaisi Crissille paksun shekin, jolloin moni avoin luku ja haava voisi viimein sulkeutua. Kuka tietää – ehkä jopa helvetti jäätyisi umpeen ja nelikko voisi kiertää vielä kerran yhdessä.

Mika Roth
Lukukertoja: 3802
Facebook
Artistihaku
Kirja-arvioissa mys