Haastattelut

Aidon rockin puolesta

24.10.2016- Mielestäni siinä kohtaa kun kappaleen tekijä jättää mielestään hyvän idean käyttämättä syystä, että pelkää sen olevan muiden korvaan vääränlaista, ollaan jo aivan hakoteillä rock-musiikin tekemisestä. Musiikkia, niinkuin muitakin taiteen lajeja kuuluu kritisoida, sen kuuluu herättää tunteita, olivat ne sitten vihaa, iloa, surua, rakkautta. On väärin alkaa määrittelemään mikä taiteessa on oikein ja mikä väärin. Jokainen toimii jollekin. Hyvä rock on rajojen rikkomista, eikä ainakaan pitäisi olla kahlittua tiettyihin soittimiin tai kokoonpanoihin. Huvittavaa miten meininki on mennyt siihen että puhutaan rokin kuolleen, mutta räppärit, popparit jms. pukeutuvat, elehtivät ja liittävät musiikkiinsa vahvasti rock elementtejä. Sitten on nahkaa, kireää farkkua, niittiä, huivia, hihapaitaa jne. Eikö se tarkoita, että rock on vaan laajentanut aluettaan myös muihin genreihin?

Ehkäpä se salaisuus on aitous, pohtii Tikkinen vielä lopuksi. Ja tästä onkin lyhyt matka siihen, että minkälainen Planistry on livebändinä. Eli tarjoatteko kunnon shown pienten teknisten virheiden kustannuksella, vai onko tärkeämpää saada biisi soitettua yksi-yhteen studioversion kanssa?

- Planistry ainakaan näillä näkymin tuskin koskaan tulee soittamaan keikkoja klikki korvassaan ja ainakin itselleni keikoilla improvisointi on ihan parasta. Pienet virheet kuuluvat live-esiintymiseen. Levyn biisit on äänitetty vanhalla kokoonpanolla, joten entisille jäsenille tehdään kunniaa soittamalla biisit mukaillen heidän näkemyksiään, mutta se ei tarkoita etteikö biisit voisi elää nykyisten soittajien ja sen hetkisten fiiliksen mukaan. Jokainen soittaja on oma persoonansa, joten väkisinkin heidän oma tatsi tuo hommaan oman värityksensä. Planistry on näyttävä livebändi, jossa jokainen voisi meininkinsä puolesta olla keulahahmo.

Planistry Jos Planistry olisi drinkki, se olisi tehty seuraavista ainesosista:

- (P)irtu, (L)akka, (A)nis, (N)ikotiini, (I)nkivääri, (S)aatana, (T)omaattimehu, (R)ommi, (Y)rtit

Asia selvä, nautitaan siis tämä juoma pieni pilke silmäkulmassa. Lopuksi sana on vielä vapaa, eli jos jotain on jäänyt sanomatta niin nyt olisi sen sanomisen aika...

- Käykää tykkäämässä bändin sivuja Facebookissa, sitä kautta löytyy mm. linkkejä arvosteluista, haastatteluista, tulevista keikoista ja kaikesta minkä parissa bändi milläkin hetkellä työskentelee!

- Tilaa Planistry ThREELESS albumi suoraan meiltä, Levykauppa Äxän nettisivuilta tai heidän liikkeistään ympäri maan! Kaikenlaisia tarjouksia otetaan vastaan koskien keikkamyyntiä, markkinointia ja seuraavan levyn äänityksiä.

- Syyskuun lopulla Planistry teki historiaa Lappeenrannassa kannustamalla paikallisen Punaiset Lyhdyt ravintolan toimintaa. Tupa tuli täyteen 3 showtanssijan boostaaman rokkibändin vetämänä. Keikka oli samalla uuden kitaristin, Atte Alasen, ensikosketus Planistryn livemeininkiin.

Haastattelu: Mika Roth, kuvat: Parviainen Photografy
Lukukertoja: 5260
Facebook
Artistihaku
Haastattelussa myös