Haastattelut

Kuis? – ulkoisen ja sisäisen avaruuden ihmettelijä

05.01.2019- Tykkään leikitellä soinnutuksilla ja riimeillä, mutta en pakonomaisesti – ne tulevat mukaan jos on tullakseen, niillä voi luoda odottamattomia yhteyksiä tai keventää liian vakavaksi nousevaa tunnelmaa. On myös hauskaa rytmittää sanoituksia mitallisten ja vähemmän mitallisten ilmausten kesken.

Albumia luodessa ei käytetty mitään sen tarkempia referenssi-levyjä, vaan palaset saivat muodostua kukin tavallaan. Ajatus eri maailmoiden rohkeasta sekoittumisesta oli kyllä olemassa, kuten esimerkiksi Hectorin Herra Mirandos -levyllä, mutta enemmänkin ohjenuorana toimi Riston hilpeä ennakkoluulottomuus.

Kappaleessa Anna tuulen huutaa kuullaan melko alussa rivit: "jonain päivänä vielä istut unelmiesi savuavilla raunioilla ja kiität liekkejä". Tuota edeltää osa jossa ensin kuvaillaan ns. täydellinen arki, joka siis saa roihahtaa liekkeihin. Aika vahvoja sanoja, mutta kenelle ne on tarkoitettu? Kenties itsellesi, tai jollekin itsesi osalle?

- Kirjoittaessani laulua en kovin pitkälle tuota miettinyt, mutta jälkeenpäin tuo on kyllä käynyt mielessä. Jossain vaiheessa koko albumin läpäiseväksi teemaksi nousi rohkeus kohdata elämän perimmäinen epävarmuus.Terveydellisiä ongelmia kohdannut artisti on joutunut pistämään suunnitelmiaan uusiksi, mutta ongelmien tuoma epävarmuus auttoi samalla keskittymään musiikkiin – vaikka se näinä päivinä onkin taloudellisesti järjetöntä.

- Levyhän sitten kyllä valmistui yllättävän tarkasti suunnitelman mukaan, mutta se ei ollut ihan suunniteltua, että loppuvaiheen miksaukset tein suureksi osaksi Meilahden osastolla, kuulokkeet korvilla sairaalasängyllä.

Kun vointi on taas riittävän hyvä tulee Korhonen tekemään taas keikkoja, eikä ainoastaan mies & kitara -pohjalta.

- Aikataulujen salliessa esiintyy myös Kuis & The Incredible Korhonen Family Band, jolloin minun lisäkseni lavalle nousevat poikani Teo Korhonen, Joona Korhonen ja Mitja Korhonen ja vielä broidini Uula Korhonen. Tarkoitus on pitää homma pohjaltaan akustisena ja volyymiltään hillittynä, mutta Mitjan kiipparit ja Uulan delaylaylay-sähkökitara luovat äänikuvaan levyltä tuttua psykedeliaakin.

Mitä seuraavaksi? Onko luvassa julkaisuja, keikkoja, musavideoita?- Virallinen levynjulkaisukeikka on perhebändimme voimin 24. tammikuuta 2019 Helsingissä Ravintola Dubrovnikissa. Mies ja kitara –keikka taas on esimerkiksi 18.1. Pub Peräkammarissa. Keikkoja on tarkoitus tehdä lisääkin ja seuraava levykin hautuu jo mielessä, vaikka paluu päivätöihin tietenkin tuo omat haasteensa. Mutta kuten sanottua, suunnitelmat voivat aina roihahtaa liekkeihin…

Lopuksi sana on vielä vapaa, eli jos jotain jäi kertomatta niin nyt olisi se aika.

- Jos elämässä on haasteita, niin musiikin tekeminen on uskomaton voimanlähde. Kokeilkaa!

Haastattelu: Mika Roth
kuvat: Kristina Svensson (simpukka), Reijo Valta (live)
Lukukertoja: 1892
Facebook
Artistihaku
Haastattelussa myös