DVD

Blue Öyster Cult: 50th Anniversary Live – First Night

11.03.2024Screams käy malliesimerkistä, kun puhutaan monen vokalistin yhteisvoimasta ja harmoniset lauluthan ovat monen BÖC-biisin ydintä. Rock-show’n olennaisia palikoita pyöritellään myös Cities on Flame with Rock and Roll -numerolla, joka on yksi debyyttialbumin useimmin livenä kuultuja numeroita. Harvemmin kuultuja herkkuja on sen sijaan nakuttavammin puskeva Workshop of the Telescopes, jossa ajan hammas ja syntypäivien leima kuuluu kiistatta selvemmin läpi.

Siirryttäessä ’niihin muihin’ biiseihin vapauttaa bändi kätensä ja vuoden 1979 Mirrors-albumin Dr. Music on hard rock -herkku parhaimmasta päästä, minkä yleisökin osaa ja ymmärtää tunnustaa. Kasarin magiikkaa mukaan tuo puolestaan Club Ninjan (1985) kakkossinkku Dancin' in the Ruins, jolla soitto rullaa poikkeuksellisen napakasti. Mainittava lisä on myös itsensä Patti Smithin sanoittama Career of Evil, jonka tekstiltään siistitympi versio kuullaan nyt. Kukapa niitä shokkiefektejä enää tässä vaiheessa toisaalta etsisikään.Keikan loppua kohden panokset lisääntyvät ja kun painopiste siirtyy takaisin 70-luvulle, on täydellinen loppuliuku valmis. Godzilla talloo jo tahtia kunnolla, mutta tietysti vasta megahitti Don’t Fear The Reaper räjäyttää kaikki mahdolliset potit ja pankit. Jälleen kerran hattua on nostettava rikkaiden vokaalien kerroksellisuudelle, mikä tekee kummastakin raidasta todellisen kokemuksen.

Keikka on tallennettu riittävällä kamera-arsenaalilla, eikä itse kamerahenkilöstöä tarvitse paljoakaan katsella, vaan kuvakulmia osataan vaihtaa reippaalla tahdilla. Ääniraidasta löytyy tuhtiutta ja voimaa, eikä jälkiä ole siistitty kliinisiksi – moiseen ei näin kovan ammattilaisryhmän kanssa ole toisaalta tarvettakaan. DVD:n kyljessä tuli myös tupla-CD, joten keikan voi nauttia näppärästi kuvalla tai ilman, biisijärjestykseen tuolla ei ole mitään vaikutusta.

Mika Roth
Lukukertoja: 422
Facebook
Artistihaku
Lue my�s n�m�
DVD-arvioissa my�s