Ajankohtaista

Markku Touronen: Tähän asti – singlet 2007–2022

31.03.2023Ilta maalaa taivaanrantaa ja Ajatuksissain pelaavat puolestaan rohkeasti kolmatta valttikorttia: agentsmaisen ja menevän rautalankapoprockin polttavaa kaihoa. Biisithän kulkevat kuin raiteilla ja tekevät siinä samalla kunniaa niin edesmenneelle Baddingille kuin tuoreempia yleisöjä löytäneille uudemmille rockin sankareille. Ei mainita nyt mitään nimiä, mutta onhan moni rokkari huomannut vihreämmät niityt tuolla puolen aitaa, ihan tässä viime vuosinakin.

Teemojen puolesta kappaleet käsittelevät useimmiten parisuhteiden ongelmia. Tyhjää lienee tuolla saralla kyynisin ja kylmin teksti, jossa toiseen vuoteeseen siirtynyt rakas on vallan mainiosti tiennyt tekojensa seuraukset. Vaan minkä ihminen itselleen voi, mitä korostaakseen 70-lukulainen rock-soundi vielä alleviivaa kaihon suunnatonta summaa. Onneksemme rakkaus tahtoo kuitenkin myös voittaa, eikä Touronen piehtaroi melankolian kurakoissa, vaan monella kappaleella asiat ovat ihan oikeasti paremmalla tolalla. Tämä jos mikä erottaa artistin myös selvimmin suomenkielisen iskelmärockin raskaimmista riippakivistä.

Markku Touronen · Tyhjää


Tähän asti – singlet 2007–2022 on vahvasti omilla saavutuksillaan ja hartioillaan vakuuttava paketti suomenkielistä uutta poprockia, jossa on tilaa myös modernille iskelmälle. Näissä biiseissä tunteet ovat suuria, niitä uskalletaan myös näyttää avoimesti, eikä taivaita suljeta paremmalta huomiselta. Hyvät elää taitaa summata kaiken niin osuvasti, että musiikki puhukoon tästäkin eteenpäin Tourosen puolesta. Nyt on tultu tähän asti, jatketaan seuraavaksi tästä eteenpäin.

Mika Roth
Lukukertoja: 1371
Facebook
Artistihaku
Ajankohtaisissa my�s