Ajankohtaista

Suicide Commando: Axis Of Evil - 20th Anniversary

20.11.2023Bonuslevyn kuusi viimeistä raitaa ovat uusia versioita vanhoista biiseistä, eikä näistä oikein löydy tuoreita kulmia ja/tai huomioitavia oivalluksia. Poikkeuksena toimii Plastik Christ (Instrumental Version), joka joitain puhesampleja lukuun ottamatta on täysin instrumentaali ja näin kauhuelementit toimivat mielestäni tehokkaammin. Evildoer (2023 Mix) tähtää rohkeasti korkealle, asteen pehmeämpien soundien korostaessa biisin draamaa ja tämä laskettakoon puolittaisten onnistumisten joukkoon.

Itse alkuperäinen levy on kestänyt ajan hampaan loistavasti, eikä materiaalia ole lähdetty (onneksi) suodattelemaan, filtteröimään tai muokkailemaan sen kummemmin uudestaan. Yli kahdeksanminuuttinen avausraita Cause of Death: Suicide on edelleen uskomaton startteri, jonka jälkeen ei tarvitse enää viittoilla turhaan: tämä on tie, tätä on luvassa lisää. Svengaava The Reformation saa yhä bitit sinkoilemaan tahtonsa mukaan, jos nyt van Royn karheus uskonto(j)a kohtaan onkin hivenen ylikorostettua.Aika on armoton, mutta toisinaan asioita saattaa kadota madonreikiin ja pullahtaa takaisin aivan muualla. Tai siltä ainakin tuntuu toisinaan musiikin maailmaa seuratessa. Mordfabrikin retrompi indusoundi taitaa kuulostaa nykyään tuoreemmalta kuin kaksi vuosikymmentä sitten. Neuro Suspension on sen sijaan muovisine synineen jo niin pahasti ysäriytynyt, että nyt esiin nostettuja arkistojen helmiä olisi kannattanut aikoinaan ottaa albumille mukaan tämän ruosteisen ankkurin sijaan.

Pahan akselit ovat sitten 00-luvun hahmottuneet uudestaan, joten van Royn musiikilla ja sanomilla on edelleen merkitystä. Ehkä enemmänkin kuin haluamme aina myöntää. Aggrotechin ja elektroindustrialin pioneeri on jatkanut töitään, viimeisimmän pitkäsoiton ilmestyttyä kesällä 2022. Tehtaalla jatkuvat siis työt, hallit eivät hiljene, eivätkä akselit jää lepoon.

Mika Roth
Lukukertoja: 333
Facebook
Artistihaku
Ajankohtaisissa my�s