Ajankohtaista

Car Seat Headrest: Faces from the Masquerade

02.02.20248 ja puoli minuuttinen Crows on melkoinen keikanavaus, taiteellisen ja vaimeasti kiihtyvän raidan tuodessa mieleen Berliini-kauden Bowien. Vaikutelmat on taatusti haluttu, mutta lainailusta en lähtisi ketään syyttelemään. Äänimaisemointi on vahvaa ja kun biisi viimein lähtee liikkeelle, on siinä uudemmalle Arcade Firelle ominaista pinnanalaista jännitystä. Yleisöä valmistellaan samalla keikan tuleviin mutkiin ja muunnoksiin, joissa ns. tavallinen kitararock on vain yksi tekijä monista.

Postpunkille ominaista energisyyttä ja uuden aallon terävyyttä tähän päivään tuova Fill in the Blank iskee voimalla ja pienoista listamenestystä 20-luvun alussa itselleen saalistanut Hollywood on myös arvokkaita raitoja, joista monet bändit antaisivat jäseniään vaihdossa. Nykivä ja tempova ilmaisu sotkee aikakaudet 60-luvulta eteenpäin, keikan rakentuessa erilaisten ja erihenkisten numeroiden paraatina.

Varhaisimpiin sinkkuihin kuuluva Bodys ja vielä vanhempi Something Soon saavat innostuneen vastaanoton, yleisön yrittäessä jopa mukana laulua. Toledo kumppaneineen ei kuitenkaan kosiskele sen kummemmin massoja, eikä sovituksista poiketa, joten nyt bändi soittaa ja väki kuuntelee. Ainoat suoremmat vuorovaikutuksen pyräykset ovatkin lyhyissä välispiikeissä, joita voi kutsua vaikkapa säästeliääksi.Jo studioalbumilla 12 minuutin rajan puhkaiseva Beach Life-in-Death kasvaa livenä vieläkin pidemmäksi, mutta yleisönsä mukaan nappaava, avantgardistinen siivu on kuin täydellinen päivä rannalla. Bändin huolettoman kepeä soundi ja vinot lyriikat pelaavat yhteen, kansa saa huutaa väleissä sanoja mukana ja kaikilla on hauskaa – ehkä tosin osin eri syistä.

Car Seat Headrest on oma ilmiönsä, jonka keikan jokaisen tulisi kokea – edes tallenteen kautta. Faces from the Masquerade on livekiekoksi ehkä pidemmän puoleinen, mutta mihinkäs aika maailmasta loppuisi.

Mika Roth
Lukukertoja: 572
Facebook
Artistihaku
Ajankohtaisissa my�s