Levyarvio

Joose Keskitalo: Joose Keskitalo ja Kolmas Maailmanpalo

*****
Youtube last.fm

Arvioi levyä:

Ohjeet/Säännöt levykommentointiin:
  1. Kirjoita kyseisestä levystä/arviosta/kommenteista.
  2. Vältä mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Yritä löytää uusi näkökulma, mitä muut eivät ole vielä löytäneet.
  4. Arvio tai sen kommentointi on yhden ihmisen mielipide. Mikäli olet eri mieltä, voit kriittisestikin kommentoida sitä tai vaikka arvioida levyn uudelleen. Muista kuitenkin perustella mielipiteesi.
Mitkä kommentit tullaan poistamaan:
  1. Vain muutaman sanan sisältävät kommentit.
  2. Kommentit, joissa on mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Kommentit, jotka toistavat aikaisempia kommentteja ja eivät näin ollen tuo mitään uutta.
  4. Tekstit, jotka eivät sisällä mitään kommentointia (esim. 'ihan mielettömän hyvä, osta levy, maailman paras bändi, rakastan eusebiusta, jee!!!!' -tyyppiset tekstit poistetaan).
Muista: Tämä on mahdollisuus piileville kriitikoille astua esiin.
T√§hdet:  Muista, ett√§ keskivertolevy on **1/2 tai ***. Vain aniharva levy on ***** tai 1/2.
Arviosi:

Halutessasi voit käyttää tekstissäsi myös seuraavia HTML -merkkejä:
<b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

Kommenttien keskiarvo: *****

Huuhkajalmari kommentoi 09.03.2008:
Pisteet: *****

Joosen kolmannella levyllä ei ole helppoa. Ensimmäisen levyn äänimaailmaan mieltyneet vanhat fanit haluaisivat kuulla lisää rosoisia puhelinsoundeja. Joosen aiemmasta musiikista osattomat saattavat puolestaan pitää jopa Kolmas maailmanpaloakin toteutukseltaan liian raakana (ks. HS, Nyt-liite). Ei vaadi paljoakaan perehtyneisyyttä tajuta, että koruttomuus on (jälleen kerran) juuri se, mikä tekee Joosen taltioinnista niin äärimmäisen väkevää.Toki Joosen soundi on levyjen mittaan tullut helpommin lähestyttäväksi. Kun Bob Dylan aikoinaan muutti musiikillista suuntautumistaan folkista folkrockiin, olivat vanhat fanit pettyneitä. Joosen tapauksessa ei yhtä dramaattisesta muutoksesta voi puhua, koska Joosen musiikkia ei ole alun perinkään voitu sitoa mihinkään tiettyyn genreen. Jos Joosen edellisen levyn tästä huolimatta rinnastaa (kansitaiteensakin puolesta) Another Side of Bob Dylaniin, niin Joose Keskitalo ja kolmas maailmanpaloa voisi hyvin verratta Highway 61 Revisitediin. Albumiin, jota kutsutaan usein Dylanin uran parhaaksi.Joosea ei oikeastaan pit√§isi kuitenkaan verrata mihink√§√§n toiseen artistiin ‚Äď h√§n ansaitsee parempaa: Desibeli.netin Luoja Auta -levyn arvostelun yhteydess√§ todettiin, ett√§ Joose Keskitalon musiikki on voimakkaasti perinteiss√§ kiinni olevaa, mutta silti ehdottoman omaper√§ist√§ ja ennen kaikkea omaehtoista. Sit√§ se on edelleen, vaikka uusinta levy√§ tekem√§ss√§ onkin ollut mukana my√∂s ammattitaitoisia muusikoita. Taitavat muusikot osaavat tarvittaessa soittaa niin v√§h√§n, ett√§ jokaisesta √§√§nest√§ tulee merkityksellinen. Joosen levyll√§ orkesterin yhteisty√∂ on saumatonta. Se on samanaikaisesti tilaa antavaa ja eteenp√§in viev√§√§ (esim. kappaleessa Katso minne meet). Toivokaamme siis, ett√§ Kolmannen maailmanpalon orkesterisovituksia saadaan kuulla viel√§ lis√§√§ tulevilla julkaisuilla.Tiedoksi niille, joiden mielestä Joose on ennen muuta synnynnäinen trubaduuri, että levyllä on myös kolme yksin esitettyä laulua. Ajattomista kappaleista Saimaan rannalla yhdistää Kalevalan kuvakieltä desert blues -tyyppiseen kitarointiin ikään kuin ne olisivat aina yhteen kuuluneetkin. Mutta, kuten edellä todettiin, on oikeastaan turhaa nostaa levyltä esiin yksittäisiä kappaleita. Biisilistan lisäksi oman lukunsa ansaitsisi vielä Jyri Pitkäsen upea kansitaide. Joose Keskitalo ja kolmas maailmanpalo on kuin onkin jo taiteilijan kolmas mestariteos.
Artistihaku
Artisti

Joose Keskitalo

Levyarviot

Ajankohtaista

Haastattelussa

Livearviot