Livearviot

Gothic Festival 2010 - sunnuntai

18.07.2010
Waregem/Belgia

VNV Nation


Kaikki hyvä loppuu aikanaan, jopa Waregem Gothic Festival vuosimallia 2010. Koko joukon viimeiseksi esiintyjäksi oli varattu EBM:n helmoista uransa aloittanut ja sittemmin futurepopin puolelle liukunut VNV Nation. Bändi sai kunnian sulkea festivaalin tunnin ja kahdenkymmenen minuutin mittaisella setillään, ja samalla koettiin luultavasti myös festivaalin mittavin yleisömenestys.

VNV Nation VNV Nation julkaisi aivan festivaalikauden alla uunituoreen remixalbumin, jolla pääasiassa versioidaan vuoden takaisen Of Faith, Power and Glory kiekon kappaleita, mutta Waregemissa luotettiin tuttujen biisien luotettaviin perusversioihin. Kuten viimeisin albumi, myös itse keikka käynnistyi Pro Victoria nostatuksella, jota seurasi kuitenkin – ei suinkaan Sentinel - vaan Tomorrow Never Comes (Sentinel kuultiin kyllä myöhemmin). VNV Nation ei tosin tarvinnut edes introa kaapatakseen yleisön haltuunsa, itse asiassa suurin osa yleisöstä oli sulaa vahaa jo tunteja ennen keikan alkua, joten bändin ei tarvinnut muuta kuin vaivautua paikalle ja urakka oli jo puolittain hoidettu.

Vokalisti Ronan Harrisin ja kosketinsoittaja Mark Jacksonin duo ei kuitenkaan antanut laiskuuden hiipiä esitykseensä vaan tarjosi kansalle vastinetta koko rahan edestä. Biisilista noudatteli tuttuja festivaali-periaatteita, eli paras kaikesta oli ainoastaan kylliksi hyvää massoille. Siispä Testament junttasi päivitettyyn malliinsa, Chromen EBM-juntta takoi kuin ei koskaan aiemmin ja Illusion sai jälleen puristaa silmäkulmista kyyneleitä. Tätä paremmin kolmipäiväinen festivaali ei olisi voinut enää päättyä.

Yhteenvetona kaikesta nähdystä ja koetusta voi todeta, että Waregemissa järjestetty viides Gothic Festival oli ehdottomasti kokemisen arvoinen tapaus. Järjestelyt pelasivat moitteetta, aikataulut pitivät paikkansa, tarjoilu oli juoma- ja ruoka-puolella asiallista, eikä järjestäjienkään toiminnasta löytänyt huomauttamisen varaa. Kaikkein tärkeintä oli kuitenkin se iloinen ja rento ilmapiiri, joka lepäsi juhlan yllä kolmen päivän ajan. Eiköhän tänne tulla ensi vuonna uudestaan!

Festivaalin perjantai

Festivaalin lauantaiTeksti ja kuvat: Mika Roth
Lukukertoja: 2970
Facebook
Artistihaku
Uusimmat livearviot