DVD

AP Fest vol III

18.06.2014Toisen festivaalipäivän avaaja Katujen äänet on keittänyt kasaan mielenkiintoisen paketin punkista, suomirockista ja vanhasta uudesta aallosta, mutta pitkän päivän avausaktin paikka on aina vaikea, etenkin kun takaa puskee huomattavasti suurempia orkestereita. Allekirjoittaneelle aiemmin tuntemattomaksi jäänyt Särkyneet tuo mukaan kuvaan sopivasti uutta. Ryhmän mainioilla koukuilla ryyditetty renttupop kiekko Kaupungin kutsu hurmasi viime vuonna kollega Raekallion ja nähdyn perusteella kyseinen lätty onkin syytä saada nopeasti syyniin.

Varhaista tä ja Problemsia toisiinsa naittava Maakuntaradio ei täysin vakuuta, eikä asiaa ainakaan auta pahasti pakan päälle miksatut kiipparit. Puolittaiselta hudilta vaikuttaa myös The Splitsin esiintyminen. Olisiko haastattelussa esiin noussut jännittäminen sitten kipsannut tyttöjä, vai mistä mahtaa johtua, mutta tällä kertaa nelikon garage punkrock oli jumalattomasta säröstä huolimatta jotenkin voimatonta.

Samoja ongelmia ei sen sijaan näytä olevan Pää kii orkesterilla. Teemu Bergmanin toinen kokoonpano pistääkin jalalla koreasti ja saa myös yleisöstä irti muutakin kuin satunnaista suunsoittoa. Puolitoista vuotta sitten ilmestynyt, itsensä mukaan nimetty debyytti, oli sen verran vahva tapaus että kiekolle soisi jatkoa. Eikä tilanne vaikuta lainkaan toivottomalta ainakaan tämän näytteen perusteella.

AP Fest vol III on asiallinen mutta harmillisen niukka paketti, sillä toki kahden päivän räimejuhlista olisi saanut kasaan suuremmankin julkaisun. Suurin osa bändeistä on esillä vain kahden kappaleen voimin ja isommatkin nimet saavat itsensä kuuluviin vain neljän raidan verran. Kun suurin osa orkestereista vielä vetää lyhyitä siivuja nopeassa tahdissa on DVD ohi harmillisen nopeasti. Mukana ei tule mitään ekstroja, eikä ääniraitaa voi valita – se stereo ja siinä se.

Mika Roth
Lukukertoja: 4713
Facebook
Artistihaku
DVD-arvioissa my�s