DVD

AP Fest vol III

18.06.2014Toisen festivaalipäivän avaaja Katujen äänet on keittänyt kasaan mielenkiintoisen paketin punkista, suomirockista ja vanhasta uudesta aallosta, mutta pitkän päivän avausaktin paikka on aina vaikea, etenkin kun takaa puskee huomattavasti suurempia orkestereita. Allekirjoittaneelle aiemmin tuntemattomaksi jäänyt Särkyneet tuo mukaan kuvaan sopivasti uutta. Ryhmän mainioilla koukuilla ryyditetty renttupop kiekko Kaupungin kutsu hurmasi viime vuonna kollega Raekallion ja nähdyn perusteella kyseinen lätty onkin syytä saada nopeasti syyniin.

Varhaista Yötä ja Problemsia toisiinsa naittava Maakuntaradio ei täysin vakuuta, eikä asiaa ainakaan auta pahasti pakan päälle miksatut kiipparit. Puolittaiselta hudilta vaikuttaa myös The Splitsin esiintyminen. Olisiko haastattelussa esiin noussut jännittäminen sitten kipsannut tyttöjä, vai mistä mahtaa johtua, mutta tällä kertaa nelikon garage punkrock oli jumalattomasta säröstä huolimatta jotenkin voimatonta.

Samoja ongelmia ei sen sijaan näytä olevan Pää kii orkesterilla. Teemu Bergmanin toinen kokoonpano pistääkin jalalla koreasti ja saa myös yleisöstä irti muutakin kuin satunnaista suunsoittoa. Puolitoista vuotta sitten ilmestynyt, itsensä mukaan nimetty debyytti, oli sen verran vahva tapaus että kiekolle soisi jatkoa. Eikä tilanne vaikuta lainkaan toivottomalta ainakaan tämän näytteen perusteella.

AP Fest vol III on asiallinen mutta harmillisen niukka paketti, sill√§ toki kahden p√§iv√§n r√§imejuhlista olisi saanut kasaan suuremmankin julkaisun. Suurin osa b√§ndeist√§ on esill√§ vain kahden kappaleen voimin ja isommatkin nimet saavat itsens√§ kuuluviin vain nelj√§n raidan verran. Kun suurin osa orkestereista viel√§ vet√§√§ lyhyit√§ siivuja nopeassa tahdissa on DVD ohi harmillisen nopeasti. Mukana ei tule mit√§√§n ekstroja, eik√§ √§√§niraitaa voi valita ‚Äď se stereo ja siin√§ se.

Mika Roth
Lukukertoja: 4197
Facebook
Artistihaku
DVD-arvioissa myŲs