Haastattelut

Amerikan rokkia ja 80-luvun Neukku-ostalgiaa

16.07.2015- Kaikki meidän kolme julkaisua on miksattu ja masteroitu Amerikassa. Paul Bento miksasi jo meidän edellisen tuotoksen ja ensimmäisen Rick Greenwood Teksasissa. Bentohan tunnetaan mm. Type O Negativen tuotantotiimistä sekä myös Carnivoren kitaristina. Kaksi ensimmäistä masteroi Maor Appelbaum jonka meriiteistä löytyy mm. Faith No Morea, Sepulturaa ja Rob Halfordia. Collin Jordan on masteroinut mm. Ministryä, Voivodia ja Stevie Ray Vaughania.

- Ollaan lähestytty näitä ukkoja jotka ovat ensin pyytäneet materiaalia kuultavaksi ennen kuin ovat suostuneet mihinkään ja biisit ovat sen verran vakuuttaneet että suostuivat yhteistyöhön. He valikoivat projektinsa erittäin tarkasti ja esimerkiksi Paul Benton kiireiden takia miksaus viivästyi hiukan mutta hienoa jälkeä tuli. Ei tässä Amerikan hehkutuksen lomassa kuitenkaan unohdeta vankkaa kotimaista ammattitaitoa Jani Loikaksen ja Tero Kalliomäen muodossa jotka ovat äänittäneet tuotoksemme. Mahtavat ja mukavat sessiot molempien kanssa.

Concrete Swine Yhtyeen musiikissa on tapahtunut hienoista siirtymää nopeasta laidasta kohti keskustaa ja painoakin on tullut matkan varrella lisää iskuihin. Muutos ei ole kuitenkaan ollut mitenkään tavoiteltu, vaan eteenpäin on menty vain biisien ehdoilla. EP:n kannessa tiiraillaan muuten tähtäimen (?) läpi paria heppua. Siis mitä?

- Tuo kuva on tuunattu vanhasta Lada Niva mainoksesta 80-luvulta. Paras kehu tähän mennessä mitä kansista ollaan saatu, on että levy näyttää oikeasti siltä että se voisi olla huoltoaseman hyllyssä 80-luvun Neuvostoliitossa. Se on hienoa se.

Sanoituksia voi aina tulkita niin kuin kulloinenkin tulkitsija niitä haluaa kääntää, mutta miten poliittisuus ja kantaaottavuus sopivat mielestänne musiikkiin?

- Joillekin bändeille se sopii ja joillekin ei. Sleepy Sleepershän oli todella poliittinen bändi ja hienosti toimii. Jätkäthän oli oikeasti kusessa niiden sanomistensa kanssa. 80-luvulla oli lakialoite missä vaadittiin että Sleepparit pitäisi kieltää lailla. He olivat todellisia vaikuttajia. Hats off to Sleepy Sleepers. Joku Rage Against The Machine vaikuttaa kesyltä heihin verrattuna.

Yhtyeenne on nelimiehinen ja hammondit tuoreella kiekolla kävi vetäisemässä Vinum Sabbatumin Tomi Korpela. Enteileekö tämä kokoonpanon mahdollista kasvua ja kenties aiemman kappalemateriaalin lievää muokkausta koskettimille sopivaksi?

- Voidaan paljastaa että Tomi liittyi vakituiseksi jäseneksi bändiin. Vanhoja biiseihin sovitetaan myös kunnon urku poljentoa ja uusissa biiseissä päästään sovittamaan ne heti alusta saakka.

Entä nyt kun levy on valmis, joko seuraava julkaisu on suunnitteilla, vai kenties jokin täysin uusi projekti?- Uusia biisejä aletaan varmasti muovailemaan piakkoin ja biisi ideoita on jo olemassa. Yritetään heitellä tässä välissä hiukan keikkaa ja jossain välissä nauhoitetaan kyllä varmasti taas uutta materiaalia. Tällä hetkellä promotaan tätä levyä niin paljon kuin pystytään.

Jos ajatellaan että Concrete Swine on betonipossu niin missä se seisoo, mitä se estää ja mihin se opastaa?

- Se seisoo tunnelin toisessa päässä estämässä pääsyn kotiin ja opastaa menemään ottamaan vielä yhdet.

Lopuksi sana on vielä vapaa, eli jos jotain jäi kertomatta niin nyt olisi se aika...

- Oikein paljon kiitoksia haastattelusta ja kannatuksesta. Jos kiireiltänne ehditte käykää tutustumassa meidän tuotokseen vaikka bändin reverbnation-sivuilla.

Kuvat: Johanna Penttinen
Mika Roth
Lukukertoja: 2492
Facebook
Artistihaku
Haastattelussa myös