Haastattelut

Tummanpuhuvaa punkjytää

01.02.2016- Merciful Nuns-yhtyeestä en ollut kuullutkaan. Googlettelin sen vasta levyarvostelusi luettuani. Post punk-termi tai goottimeininkeihin viittaamiset eivät meitä häiritse. Luomistapamme on luonnollista ja jopa ripulipaskantamisen vertaista nopeudessaan, joten kauheasti emme itse pysty tiedostetusti tekemisiimme vaikuttamaan, vaan musa tulee jostain ylhäältä tai alhaalta. Paljon siellä on kuitenkin fiksuja sanoituksia, mitä niitä olen jälkikäteen lukenut (naurua). Kai se musiikkityylimme on jotakin tummanpuhuvaa ja tekotaiteellista punkjytää?

Seitsemän biisin kiekko on nyt saatu ulos, joten mitä seuraavaksi? Joko uusi studioreissu on varattu vai onko luvassa kenties jotain tyystin muuta?

- Kolme uutta biisiä meillä on treenattuna, ja niitä ollaan soitettu jo keikoillakin. Uusia yrittää koko ajan tulla, mutta olemme yrittäneet sanoa niille, että älkää tulko vielä. Jotenkin tekisi mieli saada enemmän tuota Mustaa ihmisten kuultavaksi, ja keikkojakin olisi mukava tehdä paljon tähänastista kovemmalla tahdilla. Katsotaan nyt saisiko väritrilogia joskus sen kolmannenkin osansa, vai turhaudummeko täysin nykyiseen musiikkituotantokoneistomaailmaan.Pohdinta kääntyy tässä vaiheessa erilaisten järjestelmien tapaan kasata liikaa valtaa liian pienelle porukalle. Systeemiä ei juuri voi muuttaa, joten pitäisikö sitä siirtyä tekemään pelkästään performanssitaidetta… Ja kun näin syviin vesiin päästiin, irtosi koko porukalta napakka vastaus kysymykseen, että minkälainen rakennus Sähköpaimen olisi – no sehän on tietysti Matin ja Mervin kännissä polttama pihasauna, joka on nyt uudelleen rakennettu. Kuinkas muuten.

Näihin mielikuviin on hyvä lopettaa, mutta vielä ennen sitä sana on vapaa, eli jos jotain jäi kertomatta niin nyt olisi se aika...

- Tuossa aiemmin vähän viittasinkin siihen, että kyllä Sähköpaimen on parhaimmillaan livenä; keikoilla touhu tapaa mennä melkoiseksi mielen reunoilla asustavaksi teatteriksi. Sähköpaimenesta ei tarvitse kaikkien tykätä, eikä se olisi mahdollistakaan, mutta tuskin juuri kukaan malttaa lähteä kesken keikan pois, vaikka kuinka inhoaisi kaaostamme. Kiitos.

Haastattelu: Mika Roth, kuva: Sähköpaimen
Lukukertoja: 1225
Facebook
Artistihaku
Haastattelussa myös