Haastattelut

Onni on loputon taival

28.05.2016Bändissä on nyt viisi jäsentä ja albumilla kuullaan vielä paria vierailijaakin, mutta kun biisit ovat syntyneet akustisen kitaran ja laulu voimin, ne voidaan helposti muokata erilaisille kokoonpanoille, on sitten soittajia vaikka yksi tai viisi. Mahdollisia lisäsoittimia pohdittaessa Jonas heittää puolitosissaan ilmoille puhaltimet, mutta mitään pakottavaa tarvetta laajennuksille ei vaikuta olevan.

Soundinne on lämmin ja välitön jopa siinä määrin, että sitä voisi kutsua kotoisaksi. Minkälainen visio teillä oli levystä ja sen soundimaailmasta, kun ryhdyitte äänityksiin ja kuinka mielestänne onnistuitte tavoitteissanne?

Jonas: - Kotikutoisuus oli jo itsessään soundillinen lähtökohta ja levyä onkin äänitetty tällaisissa olosuhteissa. Meillä oli visio ja siksi päätimme äänittää ja miksata levyn itse. Halusimme tehdä levystä näköisemme, kuulijat kertovat kuinka onnistuimme,

Jonas and I Musiikin kehitystä pohdittaessa selviää, että seuraavankin levyn kehikot ovat jo visiointi-asteella. Ja tulevasta puhuttaessa: joko seuraavaa julkaisua on tiedossa, entä onko keikkakalenteri jo buukattu täyteen?

Roope: - Tykkäämme keikkailusta ja niitä voisi aina olla enemmänkin (naurua)

Eli niitä lisää, mutta uuden albumin julkaisuaikataulusta ei siis vielä mitään. Hmm. Jonas and I on nimenä mielenkiintoinen. Mikä sen historia on?

Roope: - Se lähti niiltä Jonaksen kanssa kahdestaan keikkailun ajoilta, jolloin kyseltiin ketä teitä tulee soittamaan. Vastasin aina: Jonas ja minä. Se kääntyi sit luontevasti englanniksi.

Jonas on siis Jonas ja näin lyhyt haastattelusessio päättyy ilman sen kummempia loppupuheita. Tulevaa odotetaan ja katsotaan mitä se antaa.

Haastattelu: Mika Roth, värikuva: Sampo Jaakola, mustavalkokuva: Antti Pahkamäki
Lukukertoja: 2816
Facebook
Artistihaku
Haastattelussa myös