Haastattelut

The Keinovaginas – tasa-arvon ja punkrockin asialla

10.08.2018Näin siis on tilanne, eikä suomalaiselle miehelle ole luvassa paratiisipaikkaa, ainakaan porttien tällä puolen, kun navigaattori on rikki ja kartta hukassa, Jeffiä lainatakseni. Maailma on täynnä tulkintoja ja kasetin A-puolen Luminen mies on mm. niitä täynnänsä. Kerrotaanhan siinä lumiukosta, mutta ehkä myös toisin tavoin pihalla jäykistyneestä ukosta. Piilomerkityksiä saattoi olla enemmänkin, mutta niitä Jeff ei juuri haastattelun aikoihin muistanut.

Entä kenestä kertoo äärimmäisen aggressiiviselta vaikuttava Tyhmä kyrpä - vai onko parempi, että Alibi-tyyliin todetaan vain, että "nimi muutettu"?

- Biisillä on innoittajansa, mutta jätetään hänet mainitsematta. Lopultakin biisi kertoo kaikista tyhmistä kyrvistä, joita tästä maasta ja maailmasta löytyy. Valitettavan monella heistä on valitettavan paljon valtaa.

Miestrilogian painos on ymmärtääkseni melko pieni, eikä siitä ole ainakaan Bandcamp-sivujenne mukaan tulossa uusintapainosta. Miten on tulevan laita? Joko uutta materiaalia on julkaisuvalmiina, kenties jopa tallennettuna jossain?

- Miestrilogiaa on vielä jonkin verran saatavilla, mutta painos on tosiaan aika pieni. Tuleva keräilyharvinaisuus siis. Uutta materiaalia on tulossa ja projekti on itseasiassa jo melko pitkällä.Eikä The Keinovaginas -franchise jää suinkaan polkemaan paikalleen, vaan marssii tanassa kohti tulevaa. Lähitulevaisuudessa onkin luvassa ainakin T-paitoja, pinssejä sekä tarroja, joilla voi terrorisoida/kaunistaa lähiympäristöään mielin määrin. Kannattaakin siis pitää bändin markkinointikanavat tulilla, jos tuotteistaminen vain kiinnostaa.

Kasetin B-puolella kuullaan koko toisen posken mittainen Jerking with Jeff! Part 1, jolla sinä Jeff kommentoit biisejä ja kertoilet kaikkea muutakin. Mistä idea moiseen oikein syntyi, ettei vain Nicko McBrainin jutustelut muinaisilla sinkkukokoelmilla olisi toimineet jonkin sortin innoittimena?

- Tietysti olisi hienoa todeta, että idea tuli Iron Maidenin The First 10 Years LP-boksista tai Jim Morrisonin ja The Doorsin An American Prayerista. Totta kai kaikki vaikuttaa kaikkeen ja kaikki on jo tehty moneen kertaan jne. Joten toki olet oikeassa mitä tulee McBrainiin. Todellinen syy taitaa kuitenkin olla siinä, että kasetin B-puoli piti täyttää jollain ja kaapissa oli pullo viinaa.

Jos kaikki sujuu kuten elokuvissa, niin missä The Keinovaginas on viiden vuoden päästä ja teettekö enää koskaan rehellistä päivätyötä?

- Riippuu tietenkin elokuvasta, mutta jos kyseessä olisi esim. Tappajahai niin toivon, että emme ole se kala. Rehellisyydestä en uskalla antaa mielipidettä. Joku kusettaa kuitenkin aina. Jos ei kukaan muu, niin lopulta geriatrinen sairaanhoitaja sorsaan.

Lopuksi sana on vielä vapaa, eli jos jotain jäi kertomatta niin nyt olisi se aika.

- Tässä kohdassa olisi tietysti oiva tilaisuus ilmoittaa jätkille, että eroan bändistä ja liityn esiintyjäksi johonkin eroottiseen tanssiryhmään. Taidan kuitenkin pysyä tontillani, tämä kun on hienoin bändi ever!

Näin on juttutuokio ohitse, Desibeli.net kiittää Jeffiä ajastaan ja toivottaa parasta tasa-arvon puolesta taisteluun.

Haastattelu: Mika Roth, kuva: ”Jizzly Bear” Järvinen
Lukukertoja: 3474
Facebook
Artistihaku
Haastattelussa myös