Ajankohtaista

Koorbash – Hird

18.08.2022EP:n puoliväliä merkkaava Kilderkin on vielä jotenkin valtavirran äärellä paistatteleva numero, jolla ambientin säröisyys ja noisen sirinä alkavat jo kuitenkin polttaa kuvaa puhki – aivan kuten pitääkin. Välimatka innoittavan romupihan ja suoran kaatopaikan välillä on joskus hiuksenhieno, mutta katsoisin ekskursion keskittyvän edelleen ensinnä mainittuun.

Kilderkin II porautuu entistä syvemmälle valkoisen kohinan ihmeelliseen maailmaan ja mikäli raidat olisi julkaistu armon vuonna 1994, olisi Koorbash ollut kumman genrensä kärkikahinoissa. Muistetaan tässä yhteydessä myös se, että monet Ministry- ja KMFDM-johdannaiset eivät koskaan yltäneet edes lähelle näitä sfäärejä, tai ainakin sitä mieltä allekirjoittanut on.

Tarinan mukaan kadonneet master-nauhat löytyivät ladosta, enkä lähde sen kummemmin ehdollistamaan herkulliselta kuulostavaa tarinaa. Miksi ne päätyivät sinne, kuka veti töpselin seinästä ja onko jonkin sortin paluuta muullakin tavoin tulossa? Näihin kysymyksiin ei tarjoilla vastauksia ainakaan vielä. Entä oliko tässä jo kaikki, vai löytyikö ladon lattian alta vielä toinenkin kellari?

Niin tai näin Skithund Records tekee kuitenkin melkoisen kulttuuriteon julkaistessaan viimein näinkin marginaalisen pikkukiekon. Ja jos maailma olisi täydellinen paikka elää, painettaisiin tästäkin herkusta muutaman sadan kappaleen über-harvinainen vinyyliherkku mustavalkoisine kansineen.

Mika Roth
Lukukertoja: 1030
Facebook
Artistihaku
Ajankohtaisissa my�s